Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Ahad, 27 Mac 2011

[Video] Wanita Dakwa Dirogol Bergilir-gilir 15 Konco Gadaffi


Iman al-Obeidi

Seorang wanita Libya mendakwa dirinya dirogol secara bergilir-gilir, dikencing, didera, dan dihina oleh 15 lelaki yang didakwanya konco Gadaffi, selama dua hari. 

Iman al-Obeidi mendakwa konco Gaddafi itu menahannya di suatu sekatan jalan raya sebelum dia diikat dan kemudiannya didera dan dirogol oleh mereka lapor DM.

Semasa membuat dakwaan itu, mukanya kelihatan calar-balar dan luka. Dia mendakwa ditahan kerana disyaki ada kaitan dengan kumpulan pemberontak dari Bandar Benghazi. Semasa sidang media itu, Iman turut menyelak kainnya untuk menunjukkan kesan cedera pada kakinya.

Dia yang membuat sidang akhbar di Tripoli di depan wartawan media asing menceritakan dakwaannya sebelum sidang media itu dihentikan oleh pegawai kerajaan yang kemudian menahannya.

Kedatangan pegawai kerajaan itu menimbulkan sedikit kekecohan. Dalam kejadian itu, kamera milik CNN dirampas dan dipecahkan oleh kumpulan yang menyokong kerajaan.
Iman al-Obeidi dibawa pergi pegawai kerajaan.

Ketika dibawa pergi, Iman menyatakan "Sebaik sahaja saya dibawa pergi, mereka akan memenjarakan saya."

Jurucakap kerajaan Moussa Ibrahim memberitahu media bahawa penyiasat mendapati wanita itu mabuk dan berkemungkinan mengalami masalah mental.

P/s: Dalam hal ini, kejadian dan dakwaan ini boleh jadi suatu bentuk propaganda Amerika Syarikat dan kumpulan pemberontak, boleh jadi juga dakwaan wanita itu benar!

Video:* Jurublog: Anda berminat dengan artikel ini? Ambillah, tampallah, namun berilah kredit kepada blog ini. Terima kasih.


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH