Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Rabu, 2 Oktober 2013

Anak Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj Terima Ijazah Sarjana FalsafahPemangku Raja Perak, Raja Dr Nazrin Shah yang juga Pro Canselor Universiti Malaya mengurniakan Ijazah Sarjana Falsafah kepada anak bekas Perdana Menteri Malaysia Pertama, Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj, Tunku Noor Hayati Tunku Abdul Rahman Putra pada majlis Istiadat Konvokesyen Universiti Malaya (UM) 2013 di Kuala Lumpur pada Selasa. Seramai 560 orang graduan menerima ijazah masing-masing pada hari kedua majlis konvokesyen tersebut.

[Mstar] KUALA LUMPUR: Pemangku Raja Perak yang juga Tuanku Pro-Canselor Universiti Malaya (UM), Raja Dr Nazrin Shah menyampaikan ijazah sarjana falsafah kepada Tunku Noor Hayati Tunku Abdul Rahman Putra, anak ketiga perdana menteri pertama yang juga Canselor pertama UM.

Tunku Noor Hayati, 46, menerima ijazah sarjana falsafah dari Institut Pengajian Siswazah, UM pada hari kedua istiadat konvokesyen UM kali ke-52 di Dewan Tunku Canselor, UM di sini, Selasa.

Ketika ditemui selepas menerima ijazah, Tunku Noor Hayati menyifatkan ijazah sarjana yang diterima sangat bermakna.

Ini kerana istiadat konvokesyen berlangsung dalam Dewan Tunku Canselor yang dirasmikan oleh Almarhum ayahandanya sendiri pada tahun 1966.

"Saya sunggguh bangga dengan kejayaan ini," tambah anak ketiga daripada empat beradik itu.


Selain Tunku Noor Hayati, Raja Nazrin turut menyampaikan ijazah kehormat kepada tiga personaliti yang cemerlang dalam bidang masing-masing. -2/10/13


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH