Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Rabu, 16 Oktober 2013

Waran Tangkap Dikeluarkan terhadap Mangsa Rogol dan BapanyaKanak-Kanak Dirogol Sebelum Berkahwin Gagal Hadir Ke Mahkamah

[Mstar] KOTA KINABALU: Waran tangkap telah dikeluarkan terhadap seorang gadis yang pelajar berusia 13 tahun dan bapanya kerana gagal menghadirkan diri di Mahkamah Sesyen sebagai saksi untuk kes rogol yang melibatkan pengurus restoran Riduan Masmud.

Gadis itu dan ayahnya sepatutnya hadir memberi keterangan dalam perbicaraan Riduan yang dituduh di atas kesalahan rogol berkanun.

Kejadian itu didakwa berlaku di dalam kereta yang diletakkan di air terjun Kionsom di Inanam, dekat sini pada 18 Februari lalu.

Timbalan Pendakwa Raya Raja Zaizul Zaharudin memohon waran itu selepas menunggu selama setengah hari untuk kedua-duanya hadir di mahkamah di sini pada Rabu.

Hakim mahkamah Sesyen Ummu Kalthom Samad mengarahkan waran tangkap dikeluarkan serta-merta memandangkan bapa dan anaknya sudah tahu mereka sepatutnya hadir di mahkamah.

"Perintah itu akan dilaksanakan dengan serta-merta dan dengan itu, ia bermakna mereka perlu berada di Mahkamah Sesyen esok dan mangsa akan dipisahkan daripada mana-mana orang dewasa semasa perbicaraan," katanya.

Mahkamah juga mendengar keterangan daripada jururawat Salawati Arab yang membantu doktor memeriksa mangsa ketika dibawa masuk oleh pihak polis selepas laporan rogol telah dibuat pada 18 Februari. - 16/10/13Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH