Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , , ,

Rabu, 18 Disember 2013

Wanita, Kanak-kanak Dirogol, Dipenggal, Dicincang
[HM] Kinshaha: Mayat sekurang-kurangnya 21 orang terdiri daripada wanita dan kanak-kanak yang diperkosa, dicincang dan dipenggal, ditemui selepas satu serangan di timur Republik Demokratik Congo.

Misi pasukan pengaman Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) MONUSCO berkata, mangsa termasuk seorang bayi yang dibunuh dalam serangan ganas melampau di Kivu Utara minggu lalu.

Sebuah pertubuhan masyarakat setempat menuduh kumpulan pemberontak ADF-Nalu, bertanggung jawab terhadap kekejaman itu.

Kumpulan berkenaan adalah yang tertua dan paling kurang dikenali yang dikatakan berasal dari Uganda tetapi berpangkalan di Republik Demokratik Congo. “Mangsa, termasuk wanita dan kanak-kanak dengan yang paling muda berusia hanya beberapa bulan, dibunuh dengan kejam antara 13 dan 14 Disember,” menurut kenyataan MONUSCO.

“Tiga gadis bawah usia 18 tahun dilapor dirogol oleh penyerang dan kemudian dipenggal. Mayat seorang kanak-kanak yang dicincang ditemui di atas pokok di kampung Musuku,” kata kenyataan itu lagi.

Serangan berlaku di beberapa kampung berhampiran Beni, bandar yang terletak kira-kira 250 kilometer ke utara ibu negeri wilayah Goma.

Ketua MONUSCO Martin Kobler berikrar pihaknya akan menjejaki kumpulan yang bertanggungjawab. - 18/12/13


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH