Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Isnin, 24 Ogos 2015

Dakwaan Miliki Berbilion RM, Keluarga Anwar Ibrahim Serah Surat Tuntutan Peguam kepada Ketua Umno Kepong
Persoal Akaun Keluarga Anwar, Rizuan Diancam Saman

Keluarga Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menyerahkan surat tuntutan peguam kepada ketua Umno Kepong bagi menuntut permohonan maaf atas dakwaan memiliki berbilion ringgit dalam akaun mereka.

Isteri Anwar, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan anak-anaknya Nurul Izzah, Nurul Nuha dan Muhamad Ihsan menuntut Datuk Rizuan Abd Hamid memohon maaf dan menarik kenyataannya dalam masa 48 jam.

Dalam surat tuntutan yang ditulis oleh Ketua Biro Undang-undang PKR Latheefa Koya bagi pihak firma guaman Daim & Gamany itu, sekiranya Rizuan gagal, tindakan undang-undang akan diambil.

Surat tersebut turut memetik kenyataan Rizuan melalui laporan Astro Awani yang mengatakan:

"Pembangkang pakai duit ratusan juta, berbilion. Tiada siapa pun yang mempersoalkan. Tengok sahaja dalam akaun Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail, akaun Nurul Izzah, akaun Nurul Nuha, akaun Mohd Ihsan, berapa juta bilion yang ada dalam akaun itu? Kenapa tidak dipersoalkan?"

Sehubungan itu, Latheefa menggambarkan bahawa dakwaan Rizuan itu sebagai "palsu, berniat jahat dan fitnah".

"Di samping itu, bagi kes Wan Azizah dan Nurul Izzah yang mana kedua-dua mereka merupakan ahli parlimen dan pemimpin PKR, dakwaan ini dilihat untuk merosakkan reputasi mereka sebagai orang yang dikenali dan ingin membawa mereka ke dalam skandal awam, kebencian dan penghinaan," kata Latheefa.

Justeru, Latheefa turut menuntut Rizuan memberi kenyataan penuh berhubung dakwaannya itu dan memohon maaf secara terbuka melalui surat khabar nasional, tertakluk kepada kebenaran kliennya.

Beliau juga menuntut Rizuan supaya berjanji untuk tidak mengeluarkan kenyataan yang sama kepada kliennya atau perlu membayar sejumlah wang sebagai ganti rugi yang boleh diterima.-Malaysia Kini/24/8/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH