Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Khamis, 10 September 2015

Anak, Ibu Dakwa Dirogol Diplomat Arab
New Delhi: Polis sedang menyiasat laporan dua pembantu rumah wanita mendakwa mereka dirogol dan dikurung selama beberapa bulan dalam rumah seorang diplomat Arab Saudi di sini.

Menurut Associated Press (AP), diplomat berkenaan kemudian menggunakan kekebalan diplomatik bagi mengelak tindakan manakala Kedutaan Arab Saudi menafikan dakwaan itu.

Dua wanita itu yang bekerja di rumah diplomat berkenaan, diselamatkan Isnin lalu, selepas pertubuhan bukan kerajaan memberitahu polis.

Menurut jurucakap polis, Navdeep Virk, wanita terbabit mendakwa mereka dipukul dan dirogol berulang kali sejak beberapa bulan lalu.

Beliau berkata, laporan siasatan akan diserahkan kepada Kementerian Luar Negara kerana membabitkan diplomat dan menurut kementerian itu, tindakan akan diambil terhadap diplomat berkenaan jika siasatan mendapati kejadian itu berlaku.

Dua wanita itu berasal dari Nepal dan dibawa bekerja di India dengan diplomat berkenaan oleh agensi pekerjaan, April lalu dan sehingga kini mereka tidak dibayar gaji.

Menurut laporan Indian Express, dua wanita itu ialah anak dan ibu berusia 20 tahun 44 tahun, juga dirogol rakan diplomat berkenaan sama ada di rumahnya atau di tempat lain dengan dalam sesetengah kejadian antara tujuh hingga lapan lelaki pada satu masa.

Mereka diancam dibunuh jika melaporkan kejadian itu. Harian Metro/9/9/15

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH