Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , , ,

Khamis, 2 Jun 2016

Pedofil Warga Britain Mengaku Cabul Puluhan Kanak-Kanak Miskin MalaysiaLONDON: Seorang pedofil warga Britain berhadapan hukuman penjara seumur hidup selepas mengaku bersalah mencabul dan membuat serangan seks terhadap kanak-kanak semuda 6 bulan, sebahagian daripadanya datang dari keluarga miskin di Malaysia.

Richard Huckle, 30, mengakui mengambil gambar dan video mangsa yang dicabulnya sebelum memuat naik ke laman web.

Pihak penyiasat turut menemui lebih 20,000 imej tidak sopan, lejar menyimpan maklumat mangsa dan serangan serta manual catatannya yang dinamakan "Paedophiles And Poverty: Child Lover Guide".

Maklumat terperinci mengenai perlakuan Huckle muncul pada hari pertama sesi pendengaran untuk menjatuhkan hukuman yang berlangsung di mahkamah di London pada Rabu.

Huckle sebelum ini berhadapan 91 dakwaan termasuk terhadap 23 kanak-kanak berasal dari Kuala Lumpur, dimana dia pernah menjadi guru bahasa Inggeris.

Mangsanya berusia di antara enam bulan sehingga 12 tahun dan kesalahan dilakukan dari 2006 dan 2014.

Menurut pendakwaraya, Brian O'Neill, gambar terbabit sering dikongsi dengan pedofil yang lain.

Huckle ditahan di Lapangan Terbang Gatwick pada Disember 2014 ketika dia pulang dari Malaysia untuk bercuti musim Krismas .

Dia pada awalnya menafikan perbuatannya, namun akhirnya membuat pengakuan.

Hakim Peter Rook berkata beliau mempertimbangkan kemungkinan menjatuhkan hukuman penjara seumur hidup kerana jenayah berat yang dilakukan Huckle.- AFP/Awani/2/6/2016


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH