Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Isnin, 4 Julai 2016

Perlukah Lim Guan Eng Letak Jawatan?Ada dua pertuduhan jenayah terhadap Lim Guan Eng semalam hanyalah serangan dan penganiayaan politik terhadap pemimpin pembangkang daripada DAP, kata Ahli parlimen Segambut Lim Lip Eng.

Beliau mempersoalkan desakan beberapa pihak yang mahu Ketua Menteri Pulau Pinang itu meletakan jawatan di atas pertuduhan yang dihadapinya di Mahkamah Tinggi Pulau Pinang semalam.

"Adakah Guan Eng mampu mempengaruhi siasatan dan pendakwaan terhadapnya?

"Adakah Guan Eng mampu memecat Ketua Pengarah SPRM, atau mana-mana anggota polis dan pendakwaraya?

"Adakah Guan Eng mampu mengubah keterangan dan bahan bukti yang telah berada dalam tangan Peguam Negara?" soalnya dalam satu kenyataan.

Justeru sekiranya jawapan kepada semua soalan ini ialah "ya", ujarnya, maka Guan Eng wajar bercuti sementara kes jenayahnya dibicarakan.

Namun katanya lagi, orang ramai hanya akan menyebut satu nama sahaja yang mempunyai kuasa sedemikian; Datuk Seri Mohd Najib Razak.

Jadi Lim Lip Eng mempersoalkan kenapa beberapa pemimpin Barisan Nasional(BN) begitu terkinja-kinja mahu menyuruh Guan Eng bercuti?

"Adakah mereka begitu jahil sehingga tidak tahu bahawa Ketua Menteri Pulau Pinang itu tidak mempunyai sebarang kawalan mahupun pengaruh ke atas SPRM, pihak polis dan Peguam Negara?

"Kenapa mereka tidak berani pula menyuruh Najib Razak bercuti atau meletakkan jawatan Perdana Menteri ketika draf pertuduhan terhadap Najib Razak muncul yang kemudian diikuti pemecatan Peguam Negara sebelum ini, Tan Sri Abdul Ghani Patail?," soalnya lagi.

Katab beliau hanya ada satu jawapan untuk persoalan di atas - dua pertuduhan jenayah terhadap Lim Guan Eng semalam hanyalah serangan dan penganiayaan politik terhadap pemimpin pembangkang daripada DAP. - Malaysia Dateline/1/7/2016


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH