Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Khamis, 24 Disember 2015

[Gambar] Saiz Zakar Lelaki Asia Paling Pendek, Payudara Wanita Rusia Paling BesarPERNAHKAH anda tertanya, lelaki dan wanita di negara manakah yang masing-masing ‘dikurniakan’ saiz alat sulit dan payudara yang paling besar?

Mungkin ia satu soalan yang agak melampau, namun hakikatnya ia wujud dan telah didedahkan menerusi imej peta yang dicipta oleh seorang remaja berusia 17 tahun, berasal dari Slovakia.

Menerusi imej peta yang dicipta oleh pereka grafik itu, ia mendedahkan statistik dalam bentuk yang tidak pernah anda jangkakan.

Statistik tersebut yang ditunjukkan menerusi bentuk peta dunia dihasilkan oleh Martin Vargic dalam bukunya yang bertajuk 'Vargic's Miscellany of Curious Maps: Mapping Out the Modern World'.

Berdasarkan statistik menerusi gambaran imej peta, Martin menjelaskan beberapa kategori antaranya menyatakan lelaki dari negara Afrika mempunyai saiz zakar yang paling panjang antara 6.5 inci sehingga 16.5 sentimeter (cm).

Manakala, wanita Rusia dikatakan mempunyai saiz payudara paling besar yang kebanyakkannya berukuran sekitar saiz ‘D’ dan keatas.

Namun, ia mungkin mengejutkan bagi lelaki Asia, apabila statistik tersebut menyatakan bahawa lelaki di Asia termasuk di China, Thailand, dan Korea Selatan adalah paling kecil iaitu sekitar 4.5 inci hingga 11.4 cm panjang.

Selain itu, imej grafik itu turut menjelaskan statistik mengenai peratusan negara yang mencatatkan kadar perceraian paling tinggi; tahap obesiti; bilangan rakyat yang paling ramai dipenjara; penggunaan senjata api; dan negara yang mencatatkan peratusan paling tinggi terhadap makanan ringan, McDonald's.

Menurut peta itu, lelaki di Amerika Syarikat dan Arab Saudi mempunyai tahap obesiti yang paling tinggi iaitu melebihi 30 peratus, diikuti UK sekitar 20 hingga 30 peratus, manakala Afrika adalah paling rendah (5 peratus).

Sementara itu, bagi kategori wanita, Arab Saudi dan Israel mencatatkan tahap obesiti yang paling tinggi, diikuti sebahagian besar di Amerika Syarikat (20 hingga 30 peratus) dan wanita Rusia adalah paling rendah.

Untuk mengetahui lebih lanjut termasuk mengenai saiz zakar rakyat Malaysia, anda boleh lihat peta dibawah dan tentukan sendiri.- mD/24/12/15

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH