Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Ahad, 27 Disember 2015

DAP Tarik Balik Kenyataan, Sokong Perjuangan Rakyat Palestin
DAP Perak menarik balik kenyataan sayap Pemudanya semalam yang membantah tindakan Putrajaya akhirnya menyebabkan peserta Israel menarik diri daripada bertanding dalam kejohanan luncur angin di Langkawi.

Setiausaha Organisasi Pemuda DAP Perak merangkap ketua Biro Pembangunan Ekonomi DAP negeri itu Chong Zhemin, membuat keputusan itu dalam satu kenyataan hari ini susulan kecaman rakan pembangkang, khususnya Parti Amanah Negara dan PAS.

"Saya menyesali kenyataan saya mengenai sekatan atlet Israel ke negara Malaysia diputarbelitkan pihak tertentu yang saya berpihak kepada Israel.

"Oleh kerana kenyataan tersebut menimbulkan kekeliruan mengenai pendirian saya terhadap perjuangan rakyat Palestin dan rejim Israel, saya ingin menarik balik kenyataan tersebut.

"Saya ingin menegaskan pendirian saya menyokong perjuangan rakyat Palestin dan menolak kekejaman dan kezaliman rejim Zionis yang menindas rakyat Palestin," katanya dalam satu kenyataan. – The Malaysian Insider/27 Disember, 2015.

Berkaitan:

PENDIRIAN DAPSY PERAK

27hb disember 2015 | Ipoh

Howard Lee Chuan How | Ketua DAPSY Perak

Merujuk kepada kenyataan media yang telah dikeluarkan oleh Sdr Chong Zhe Min berkaitan dengan sekatan atlet dari Israel, selaku ketua DAPSY negeri Perak, saya secara tegas menyatakan bahawa isi kandungannya tidak mencerminkan pendirian DAPSY Perak, mahupun DAPSY mana mana peringkat.

Kenyataan dan pendirian tersebut adalah pendirian peribadi Sdr Chong, dan tidak pernah diperbincangkan mahupun dipersetujui di mana-mana peringkat DAPSY, khususnya di peringkat negeri Perak.

Pendirian rasmi DAPSY perak adalah selaras dan konsisten dengan DAP. Kami membantah dan mengecam segala keganasan yang dilakukan oleh pemerintah Israel terhadap musuhnya, khususnya Palestine.

Kami menghulurkan tangan solidariti kepada rakan rakan Palestine dulu dan kini, dan akan terus berkerjasama dengan parti parti rakan DAPSY di Palestine, menentang segala ancaman dan penindasan hak asasi manusia yang telah menjadi lumrah dan fitrah pemerintah Israel.

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH