Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , , ,

Jumaat, 7 Februari 2014

Teresa Kok Jelaskan Tajuk Video yang Diputarbelitkan oleh Macai
Ekoran putar belit dan fitnah yang dilontarkan oleh macai berkenaan tajuk video di atas, pelbagai reaksi dan kekecohan berlaku. Antaranya demonstrasi ahli NGO yang turut menyembelih ayam serta melumurkan darah ayam tersebut pada poster yang memaparkan gambar pemimpin DAP. Malah mereka turut menawarkan sejumlah wang bagi individu yang dapat menampar muka Teresa Kok. Walhal NGO ini tidak menyiasat pun perkara sebenar tetapi bertindak membabi-buta dan mengapi-apikan sentimen perkauman.

Selepas berlaku kekecohan, Teresa menjelaskan maksud tajuk video itu. Ada portal mesra UMNO menyalahkan Teresa kononnya ahli politik DAP itu sepatutnya lebih awal menjelaskan maksud tajuk yang didakwa mereka menghina orang Melayu. 

Bagi TM, kalau mereka ini bodoh Mandarin atau Kantonis, mengapa terus melulu menuduh Teresa menghina Melayu sehingga membuta-tuli membunyikan tajuk video itu sebagai “Malay, Sei Ley ya,” yang jika difahami dari aspek dialek kantonis bermaksud “Melayu, pergi matilah kau..” 

Fikirlah secara logik, adakah Teresa yang merupakan MP Seputeh sanggup melontarkan kata-kata itu, tambah-tambah pula kata-kata itu diungkap dalam sebuah rancangan yang boleh ditonton ramai? Di mana logiknya, Teresa yang menyertai dan mendokong parti berbilang bangsa boleh berkata begitu?

Siapa sebenarnya yang memainkan api perkauman di Malaysia sejak dulu lagi?

Fikir. Selebihnya, jangan jadi macai yang hanya tahu memainkan api perkauman demi memastikan parti anutan mereka kekal berkuasa.

Apakah tidakan polis terhadap NGO yang menawarkan wang kepada orang ramai untuk mencederakan seseorang?
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH