Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Selasa, 3 Jun 2014

[PANAS] Minyak Bersubsidi untuk Rakyat Malaysia Berpendapatan di Bawah RM5,000?[MK] Adakah kapasiti enjin kenderaan anda kurang daripada dua liter dan pendapatan anda di bawah RM5,000 sebulan? Jika ya, tahniah.

Menurut Sin Chew Daily, ini bermakna anda layak sepenuhnya di bawah skim baru subsidi bahan api kerajaan apabila ia bermula pada bulan September.

Akhbar itu melaporkan dalam edisi petang semalam bahawa ini dijangka menjadi kriteria untuk menentukan siapa yang layak mendapatkan petrol bersubsidi. Ia terpakai untuk kenderaan persendirian dan syarikat.

Mereka yang berpendapatan di antara RM5,000 hingga RM10,000 sebulan dilaporkan boleh juga mendapatkan bahan api bersubsidi itu, tetapi mungkin terhad kepada 300 liter petrol RON95 dan diesel.

Rakyat asing, dan kenderaan pendaftaran negara asing, dan mereka yang berpendapatan di atas RM10,000 mungkin tidak layak langsung, dan mungkin perlu membeli petrol pada harga pasaran, kata laporan itu lagi.

Bagaimanapun, akhbar itu memetik pegawai Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan yang tidak dinamakan, sebagai berkata butiran terperinci mengenainya masih belum dimuktamadkan.

Masih ada masa sebelum pelaksanaan September, sumber itu dilaporkan berkata, dan kementerian masih mengkaji maklum balas daripada pihak-pihak berkepentingan .

Bernama sebelum ini melaporkan bahawa kerajaan akan memperkenalkan sistem baru untuk mengagihkan bahan api bersubsidi mulai 1 September untuk memastikan penjualan diesel dan petrol bersubsidi dijual hanya kepada kenderaan perdagangan yang layak. -3/6/14


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH