Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Khamis, 26 Jun 2014

Penyanyi Pop Nigeria Sanggup Serah Dara Sebagai Ganti Pembebasan Gadis yang Diculik Boko Haram
Penyanyi pop Nigeria Adokiye, 23 tahun mengejutkan banyak pihak apabila mendakwa dirinya masih dara dalam sebuah rancangan temu bual dengan Showtime.

Lebih mengejutkan apabila penyanyi muda ini menyatakan bahawa dia sanggup menyerahkan keperawanannya sebagai ganti untuk pembebasan lebih daripada 200 kanak-kanak perempuan yang diculik oleh Boko Haram pada pertengahan April lalu. 

"Sekarang sudah pukul 11:00 malam dan adakah anda tahu apa yang saya fikirkan? Mereka kanak-kanak perempuan, di mana mereka berada dan apa yang boleh berlaku kepada mereka? Ini tidak adil. Mereka terlalu muda. Saya harap saya boleh menawarkan diri saya sebagai ganti, " katanya kepada Showtime. 

"Demi Tuhan, usia mereka adalah antara 12 hingga 15 tahun. Saya lebih tua dan lebih berpengalaman. Walaupun 10 hingga 12 lelaki mengambil (meniduri) saya setiap malam, saya tidak peduli. Bebaskan gadis-gadis itu dan biarlah mereka kembali kepada ibu bapa masing-masing. "

Dalam temu bual yang sama, penyanyi ini turut berkata bahawa orang yang mengambil perawannya mestilah membelikan sebuah jet peribadi untuk ibunya. Namun, adakah Boko Haram akan mendengar permintaannya? 

Kenyataan penyanyi ini mengundang pelbagai reaksi. Ada yang mendakwa penyanyi ini hanya mahu publisiti murahan dan perhatian media. Ada juga yang menyokong dan turut menawarkan diri masing-masing. -DCM/Globalpost/26/6/14


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH