Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Selasa, 24 Februari 2015

PasMa TIDAK Akan Maafkan Ahmad YakobPasMa mencabar Ahmad Yakob berdialog dengan wakil persatuan itu bagi menjawab dakwaan memfitnah.

PETALING JAYA: Persatuan Sejahtera Ummah Malaysia (PasMa) menyifatkan Pemangku Ketua Dewan Ulama PAS Pusat, Datuk Ahmad Yakob dan Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, Datuk Nik Amar Abdullah melakukan fitnah terhadap persatuan itu dengan melemparkan pelbagai tuduhan.

Melalui status Facebook rasminya, PasMa menyatakan, ia memandang berat dakwaan-dakwaan yang dibuat ke atasnya dan sehubungan itu tidak akan memaafkan Ahmad yang juga Menteri Besar Kelantan.

“Fitnah yang dibuat oleh seorang Ketua Ulama tidak boleh dimaafkan,” katanya dalam kenyataan di Facebook PasMa.

Dakwanya, antara tuduhan yang didakwa dilemparkan terhadap persatuan mesra Pakatan Rakyat itu ialah membawa ajaran songsang, liberal, menolak hudud dan lain-lain.

Sehubungan itu PasMa akan menganjurkan dialog dengan membabitkan Pemangku Ketua Dewan Ulama PAS dan wakil Dewan Ulama PAS bagi menjawab segala fitnah.

“Tarikh, masa dan tempat akan ditetapkan segera,” katanya dan menambah, PasMa akan diwakili Muhamad Husin,Timbalan Presiden PasMa seorang lulusan Usuluddin Universiti Malaya; Aziz Abbas, lulusan Universiti AlAzhar selaku Pengerusi Pasma Terengganu; Ibrahim Ahmad, Timbalan Pengerusi Pasma Pahang yang merupakan lulusan Sarjana Universiti AlAzhar.

Menurutnya, dialog itu berjudul Fitnah Songsang Terhadap PasMa oleh Pemangku Ketua Ulama PAS. -FreeMalaysiaToday/23/2/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH