Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Sabtu, 28 September 2013

Gambar & Ringkasan Kes 8 Budak Bawah Umur Perkosa Budak 12 Tahun Tersebar di Laman Sosial


MAKLUMAT YANG TERSEBAR DI LAMAN SOSIAL:

Kes rogol bdk prmpuan umur: 12 thn.
B/Sentosa Rpt : 5***/XX
sek : 3** Kk
Pengadu : S**** bt P*****
kpt : 0102**-**-04**(12 Tahun 7 Bulan)

Almt : No ** Jalan R******** 3C Sg B**** 48010 Rawang, Selangor.

Pekerjaaan : Darjah 6 Pelajar SK Sg B****.


RINGKASAN KES 

-Pada 19/9/13 Jam L/Kurang 0900 Hrs Pengadu telah ponteng dari bersekolah dan pergi ke rumah kawannya nama E**** di Jalan R********* Sg B**** dan lepak di situ sehingga selesai waktu persekolahan kemudian pengadu seorang diri telah merayau2 di kawasan Sg B**** kerana takut untuk pulang ke rumah sehingga waktu malam dan pengadu telah tidur di surau Al Angsa Sg B****.

-Pada keesokkan harinya (Hari ini) 20/9/13 Jam L/Kurang 7.30 Pagi apabila pengadu bangun dari tidur dan keluar dari surau pengadu lihat 8 Orang Lelaki Melayu yg dikenalinya sedang berkumpul berdekatan kawasan surau tersebut,pengadu telah menghampiri mereka dan mereka telah mengajak pengadu pergi ke sebuah rumah kosong.

-Semasa berada di rumah kosong Adam(saspek) telah bertindak menutup Mata Pengadu dengan menggunakan baju T-Shirt. H***** dan H**** telah membuka baju Pengadu dan baringkan di lantai rumah kosong tersebut kemudian pengadu telah Dirogol/diraba Oleh 8 Lelaki Melayu yg dikenalinya.

SENARAI NAMA SASPEK DAN PERANAN
1) M**** A*** 14 thn (Menutup Mata pengadu/masukkan kemaluan dalam kemaluan pengadu)

2) M**** H***** 12 thn (baringkan mangsa/masukkan Kemaluan dalam kemaluan pengadu)

3) N******* A**** 14 thn (baringkan mangsa/masukkan kemaluan dalam kemaluan pengadu)

4) Muhd A***** 12 thn (Raba mangsa)

5) M****  F****** 14 thn (masukkan kemaluan dalam kemaluan pengadu)

6) Z**** H***** 14 thn (masukkan kemaluan dalam kemaluan pengadu)

7) N******* A**** 14 thn (masukkan kemaluan dalam kemaluan pengadu)

9)S*** M******* H**** 14 thn (masukkan kemaluan dalam kemaluan pengadu)

TINDAKAN
1/ - Tahan 8 lelaki Melayu (Seperti nama pgakuan diatas) bawa balik ke balai Sentosa untuk siasatan awal dan Jalankan Tangkapan

2/ - Kesemua 8 OKT adalah bawah umur dan pg ni akan reman.

3/ - Mangsa tlh dhantar ke Hospital Selayang utk pmeriksaan doktor, di mana sahkan ada koyakan baru pd kmaluan mangsa & tahan wad.

4/ - Team Forensik diketuai oleh Insp N***** siasat tpt kejadian tlh menemui rambut/bulu kesan air & 1 baju.

5/ - Siasatan diteruskan.


P/s: Berdasarkan pemerhatian, gambar dan ringkasan kes di atas sudah tersebar secara meluas di laman sosial dan di laman forum. Perbuatan menyiarkan gambar dan maklumat kes tanpa dikaburkan tidak wajar dilakukan oleh pengguna internet walaupun mereka berasa marah terhadap suspek kes ini. 

Dari segi undang-undang, perbuatan mendedahkan identiti dan gambar budak bawah umur sama ada mangsa atau suspek jenayah merupakan suatu kesalahan. Malah kesemua remaja ini hanya suspek kes dan boleh dibebaskan pada bila-bila masa jika didapati tidak bersalah.

DCM mengaburkan wajah dan identiti suspek yang dikatakan terlibat dalam kes tersebut. DCM juga mengaburkan beberapa maklumat lain.

Siapa yang mula-mula menyebarkan gambar dan ringkasan ke ini? Mustahil kerja ini dilakukan oleh pihak luar! Bagi pengguna internet yang telah dan masih menyebarkan gambar dan nama suspek tanpa tapisan, hentikanlah perbuatan itu.

Laporan awal kes ini di sini dan di sini.


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH