Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Isnin, 26 Mei 2014

Calon Presiden Indonesia Jokowi Sangkal Dakwaan Beragama Kristian[HM] Calon presiden Parti Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDI-P) Joko Widodo menyangkal dakwaan beliau beragama Kristian.

Bercakap setibanya di Lapangan Terbang Syamsudin Noor di Banjarmasin, Kalimantan Selatan, Joko atau lebih dikenali dengan panggilan Jokowi berkata, beliau Muslim sejak lahir.

“Saya menunaikan haji pada 2003.

Kemudian nenunaikan umrah, paling tidak empat kali,” kata Jokowi.

Menurutnya, seluruh keluarganya juga beragama Islam.

“Mulai dari orang tua, hingga kepada isteri saya, Iriana, semuanya Islam.

Kami semua sudah menunaikan haji, “Malah, isteri saya menunaikan umrah lebih banyak berbanding saya,” katanya.

Untuk menegaskan pengakuannya itu, Jokowi, dalam perjalanan dari lapangan terbang menuju ke bandar Banjarmasin, berhenti singgah di Masjid Nur untuk menunaikan solat Zuhur berjemaah.

Gabenor Jakarta ini juga mengunjungi pondok pesantren dan menziarah makam ulama terkenal di Martaputra sepanjang berada di bandar berkenaan.

Ini bukan kali pertama beliau melawat sekolah pondok.

Sebelum ini beliau pernah mengunjungi pesantren di Jawa Barat, Jawa Tengah, Jawa Timur, dan Makassar.

Sejak mengumumkan dirinya calon untuk pilihan raya presiden yang akan berlangsung pada 9 Julai depan, Jokowi banyak menjadi sasaran serangan isu negatif.

Dia dituduh beragama Kristian dengan nama Hurbertus Joko Widodo.

Sebelum ini dia didakwa menjadi penyokong Zionis, budak suruhan Amerika Syarikat, memihak kepada bangsa Cina dan anggota mafia.

Namun, menurut Jokowi, beliau menganggapnya sebagai kempen kotor untuk memburukkan peribadinya.

“Masyarakat sudah cerdik dan tidak akan terpengaruh dengan fitnah seperti itu,” katanya. -26/5/14


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH