Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , ,

Rabu, 15 Oktober 2014

Samun, Rogol Lelaki Dijel 10 Tahun[Sinar Harian] KUALA TERENGGANU - Seorang pembantu kedai bertindak bukan hanya melakukan rompakan bersenjata terhadap dua wanita dalam tempoh dua hari, malah
turut merogol salah seorang mangsa selepas melakukan jenayah itu, tahun lalu.

Bagaimanapun, Muhammad Faiz Azumar Am min Mohd Noor, 26, dijatuhi huku man penjara 10 tahun dan lima sebatan oleh Mahkamah Sesyen semalam.

Dia mengaku salah atas dua pertuduhan merompak menggunakan senjata serta satu pertuduhan merogol mangsa yang juga seorang amah.

Berdasarkan pertuduhan rompakan bersenjata, tertuduh mengaku salah melakukan jenayah berkenaan terhadap mangsa, Nur Fatin Mohd Nizam Prushothman,
20, pada 10 Oktober tahun lalu, jam lebih kurang 6 pagi.

Dia mengaku salah melakukan jenayah berkenaan di rumah mang sa di Jalan Sekolah Menengah Tg Intan Zaharah, Dungun, menggunakan sebilah pisau dan merompak sebuah hard disc milik mangsa.

Dia dijatuhi hukuman pen jara tujuh tahun dan satu sebatan. Bagi pertuduhan mengikut Seksyen sama, Muhammad Faiz Azumar Ammin turut mengaku salah merompak menggunakan senjata sebilah parang ke atas seorang amah dan melarikan seutas rantai emas, seutas gelang emas, dua buah telefon bimbit.

Dia mengaku salah melakukan jenayah berkenaan yang melibatkan nilai kerugian keseluruhan RM3,000 itu pada 12 Oktober tahun lalu, jam lebih kurang 5 pagi, di sebuah rumah di Jalan Balai Besar, Dungun.

Bagi pengakuan salah itu, Muhammad Faiz Azumar Ammin dijatuhi hukuman penjara 10 tahun dan dikenakan dua sebatan.

Dalam masa sama, Muhammad Faiz Azumar Ammin turut mengaku salah merogol mangsa selepas melakukan jenayah berkenaan iaitu satu kesalahan mengikut Seksyen 376 (2) (b) dan boleh dihukum di bawah Seksyen 376 (2) Kanun Keseksaan itu.

Untuk kesalahan itu, dia dijatuhi hukuman penjara lapan tahun dan dikenakan dua sebatan.

Bagaimanapun, Hakim Wan Nor Zanuar Wan Ahmad mengarahkan kesemua hukuman penjara yang dikenakan itu berjalan serentak. - 15/10/14


P/s: Lelaki ini sepatutnya menjalani hukuman berasingan bukan serentak. Berdasarkan perbuatannya, dia berhak dihukum begitu.


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH