Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Selasa, 28 Oktober 2014

"Saya tidak lari, saya tetap lawan" – Anwar Ibrahim
[Keadilan Daily] BATU PAHAT 27 OKT: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan beliau akan terus kekal dalam perjuangan menentang kerajaan Barisan Nasional yang secara berterusan menindas rakyat.

Katanya, walaupun menerima pelbagai tekanan daripada kerajaan untuk menjatuhkannya, namun beliau tetap akan kekal bersama-sama rakyat menentang dasar kerajaan yang rasuah.

“Dengan segala daya itu, saya akan terus bersama rakyat ke arah keadilan sejagat untuk kekal berjuang menentang sistem yang korup di negara ini.

“Walaupun telah banyak kali saya diundang oleh teman-teman dari luar negara yang mahu saya menetap di sana, tapi saya kata tidak, saya tidak lari, saya tetap akan lawan,” katanya dalam Program Malam Solidariti bersama Anwar di Restoran Grand Seaview, Batu Pahat malam tadi.

Seramai lebih 4000 hadirin membanjiri perkarangan restoran berkenaan bagi menyatakan sokongan dan mendengar amanat daripada Ketua Umum KEADILAN itu.

Antara pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat yang hadir ialah Naib Presiden KEADILAN, Rafizi Ramli, Ketua Wanita KEADILAN, Zuraida Kamaruddin, Exco Selangor, Amiruddin Shari dan Dr Daroyah Alwi, Ahli Parlimen Kluang, Liew Chin Tong dan Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad.

Program Solidariti Anwar yang diadakan di seluruh negara itu dijalankan sebagai solidariti kepada Ketua Pembangkang itu dalam perbicaraan kes Fitnah II.

Pada 28 dan 29 Oktober, perbicaraan bagi kes Fitnah II diteruskan di Mahkamah Persekutuan, Putrajaya yang mana keputusan bagi kes berkenaan akan ditentukan.

Bagi menzahirkan solidariti terhadap Ketua Pembangkang itu, rakyat diminta hadir berkumpul ke Istana Kehakiman Putrajaya bagi mengikuti perbicaraan kes berkenaan. -Ermizi Muhamad

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH