Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Khamis, 6 November 2014

Sedap Pemimpin Muda DAP Ini Menjawab Isu Presiden PAS Tuang MesyuaratDAP Kecewa Isu Kehadiran Hadi Dianggap Remeh

DAP kecewa isu ketidakhadiran Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalam mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat dan ketidakpatuhannya berhubung keputusan yang dicapai dianggap "remeh dan tidak perlu diberikan perhatian".

Setiausaha Organisasinya Anthony Loke berkata Pakatan tidak dapat melangkah ke depan dengan tindakan Hadi itu apatah lagi ia melibatkan soal kesinambungan dan 'survival' politik Pakatan.


Beliau yang juga MP Seremban itu juga berkata majlis itu tidak dapat berfungsi jika tiada komitmen penuh setiap parti dalam Pakatan bagi mematuhi prinsip, dasar dan keputusan bersama dalam gabungan politik pembangkang itu.

"Bagaimanakah Pakatan Rakyat dapat berfungsi dengan efektif dan melangkah ke hadapan sekiranya keputusan yang telah dicapai bersama dalam mesyuarat boleh dinafikan oleh Presiden salah satu parti kompenen secara "unilateral" yang tidak hadir dalam mesyuarat," katanya.

Beliau mengulas Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali melahirkan rasa kecewa dengan tindakan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng yang menyerang Hadi secara terbuka.

Portal berita Harakahdaily semalam melaporkan Mustafa berkata tindakan Lim yang juga ketua menteri Pulau Pinang yang membangkitkan perkara itu sebagai "remeh yang tidak perlu diperbesar".


Sambil menggesa supaya DAP tidak mencampuri isu dalam PAS, Mustafa turut berkata sejak 2008 Guan Eng lebih banyak tak hadir ke mesyuarat Pakatan berbanding Abdul Hadi.

Menjawab perkara itu, Anthony berkata beban menggalas tanggungjawab pentadbiran sebagai ketua menteri sudah tentu menyebabkan Lim tidak dapat hadir dalam setiap mesyuarat majlis itu.

"Tetapi ketidakhadiran beliau dalam mesyuarat tidak pernah menimbulkan masalah kerana beliau tidak pernah mempertikaikan sebarang keputusan yang diputuskan oleh Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat.

"Wakil DAP dalam Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat diberikan mandat penuh dan kepercayaan oleh Jawatankuasa Ekskutif Pusat (CEC) DAP untuk membuat keputusan bagi pihak DAP.

"Persoalan yang utama di sini ialah adakah wakil PAS dalam Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat diberikan mandat untuk membuat keputusan bagi pihak PAS tanpa kehadiran Presidennya?" kata Anthony lagi. -6/11/14


P/s: Masa orang sibuk membahas Bajet 2015, di mana Tuang Presiden?


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH