Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Selasa, 15 September 2015

Semangat Patriotik Iringi 'Kelahiran' AMANAH Pada 16 SeptemberPETALING JAYA: Selepas 37 tahun ditubuhkan, Parti Pekerja-Pekerja Malaysia akhirnya akan dijenamakan semula untuk kembali aktif dalam arena politik nasional.

Bakal menggunakan nama baharu - Parti Amanah Negara (Amanah), ia dilihat bakal menjadi pesaing kepada PAS apabila menggunakan Islam sebagai teras perjuangan.

Setiausaha Penaja Amanah, Anuar Tahir bagaimanapun berkata, pendekatan yang bakal digunakan parti berkenaan berbeza dengan PAS apabila mengamalkan konsep terbuka untuk bekerjasama dengan semua pihak, termasuk bukan Islam.

"Kita lebih inklusif, Amanah terbuka untuk semua tanpa mengira kaum mahupun agama. Lebih-lebih lagi konsep Islam yang diketengahkan Amanah akan turut memberi manfaat kepada semua pihak," katanya kepada mStar Online pada Selasa.

Tambah Anuar, tarikh pelancaran rasmi Amanah turut mempunyai signifikasi tersendiri apabila ia diadakan sempena sambutan Hari Malaysia.

"Sebenarnya esok adalah acara anjuran Parti Pekerja-Pekerja Malaysia. Pada majlis itu nanti akan diadakan pelancaran rasmi proses penjenamaan semula termasuk nama dan logo baharu parti.

"Majlis pelancarannya akan diadakan dalam semangat patriotik dan penuh warna warni sebagai meraikan kepelbagaian di negara kita," katanya.

Pelancaran Amanah akan diadakan pada Rabu di bangunan Kompleks Konvesyen Pameran Perabot (IDCC) Shah Alam.

Parti Pekerja-Pekerja Malaysia ditubuhkan pada 1978 oleh Ganga Nayar yang gagal memenangi kerusi yang ditandinginya iaitu di kawasan Parlimen Sungai Besi dan Dewan Undangan Negeri Sungai Way pada Pilihan Raya Umum ke-5.

Penubuhan Amanah diusahakan bekas pimpinan PAS dari kumpulan progresif yang disingkirkan daripada parti itu pada pemilihan Jun lalu.

Pada ketika ini Amanah diketuai Pengerusi Penaja, Mohamad Sabu yang turut gagal mempertahankan jawatan timbalan presiden PAS.

Menurut Anuar, pada majlis berkenaan akan diadakan simbolik penyerahan Parti Pekerja-Pekerja Malaysia kepada kepimpinan baharu oleh anak kepada pengasas parti berkenaan.

Mengulas mengenai sambutan terhadap Amanah, Anuar berkata, sehingga kini sebanyak lebih 30,000 borang keahlian siap diproses menjelang pelancaran rasmi esok. -Mstar/15/9/15"Sebanyak 50,000 borang keahlian sudah dikeluarkan. Alhamdulilah sambutan dan minat yang ditunjukkan kepada Amanah adalah sangat baik.

"Kita yakin sasaran awal untuk mengumpul seramai 100,000 ahli menjelang Disember ini akan tercapai," katanya.

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH