Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Ahad, 6 September 2015

Dua Pakar Bedah Bergabung Rancang Lakukan Pemindahan KepalaBeijing: Seorang pakar bedah China merancang bergabung dengan pakar Itali untuk melakukan pembedahan pemindahan kepala pertama di dunia dalam masa dua tahun.

Pakar bedah neuro Itali Dr Sergio Canavero mengumumkan rancangannya mencari doktor yang sanggup membantunya melakukan pembedahan itu ketika berucap di Amerika Syarikat awal tahun ini.

Dia akhirnya menemui Ren Xiaoping, pakar bedah di Universiti Perubatan Harbin.

“Kejayaan melakukan pemindahan kepala akan mengubah sejarah perubatan manusia. Ren Xiaoping adalah satu-satunya orang yang dapat mengetuai projek ini,” kata Canavero pada satu persidangan akademik di wilayah Heilongjiang.

Ren sebelum ini dilapor melakukan pembedahan pemindahan kepala ribuan tikus.

Bagaimanapun, paling lama seekor tikus hidup selepas menjalani pembedahan itu ialah sehari.

Canavero dan Ren bercadang mewujudkan satu pasukan perubatan antarabangsa dan setakat ini sudah mengenal pasti saintis komputer Russia berusia 30 tahun yang menghadapi masalah distrofi otot sebagai pesakit pertama mereka.

Bagaimanapun, kedua-duanya mengaku akan menghadapi banyak kerumitan teknikal berhubung dengan sistem saraf, saluran darah dan saraf tunjang yang akan menghalang tubuh menerima kepala lain.

“Jika semua berjalan lancar, projek itu dapat dilaksanakan dalam masa dua tahun,” kata Canavero. - Agensi/Harian Metro/6/9/15
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH