Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , ,

Isnin, 3 Mac 2014

MB Selangor DERMA Keseluruhan Kenaikan Gajinya kepada TAWASRM 15,074.85 Sebulan, Ikhlas daripada MB kepada TAWAS.

[Selangorku] SHAH ALAM 1 MAC : Walaupun menerima kenaikan gaji hampir seratus peratus, Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengambil keputusan menyumbang kesemua kenaikan itu kepada Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS).

Memetik laporan Malaysian Insider, seorang pegawai di Pejabat Menteri Besar mengesahkan perkara itu dan berkata jumlah yang disumbangkan Khalid ialah sebanyak RM 15,074.85.


“Betul, beliau sumbangkan kenaikan gaji menteri besar kepada tabung Tawas,” kata pegawai berkenaan.

Semalam, beberapa pengendali laman Facebook mula berkongsi gambar satu surat rasmi bertarikh 28 Januari 2014 yang ditandatangani Abdul Khalid kepada Pegawai Kewangan Selangor, Datuk Noordin Sulaiman.

“Saya dengan ini menyumbang semua wang kenaikan gaji tersebut sebanyak RM 15,074.85 ke dalam Tabung Warisan Anak Selangor (Tawas) melalui potongan gaji saya bermula bulan Januari 2014 dan seterusnya,” kata surat rasmi berkenaan.

Surat itu turut menyatakan Mesyuarat Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri pada 8 Januari 2014 hanya meluluskan pemotongan sebanyak RM 4,250 sahaja daripada keseluruhan RM 29,250 gaji Menteri Besar.

Walaupun begitu, Abdul Khalid dengan suka rela ingin menyerahkan kesemua kenaikan gaji kepada TAWAS dan sekadar menerima gaji asalnya sebelum ini iaitu RM 14,175.15.

Pendedahan ini mendapat pelbagai reaksi positif daripada orang ramai di Facebook, antaranya di laman Parti Islam Se-Malaysia (PAS) Pusat.

“Tan Sri Abdul Khalid ialah pemimpin terbaik. Bila masa PKR hendak buang Tan Sri Khalid. Tolong jangan fitnah,” kata HairiReallyme.

“Jadi janganlah tukar MB. Kekalkan Tan Sri Abdul Khalid. Pemimpin macam mana kita mahu lagi,” kata seorang lagi, Rashyad Afham Feroz.

Pada sidang DUN November lepas, Dewan Undangan Negeri Selangor meluluskan kenaikan gaji Menteri Besar, anggota Exco, Speaker, Timbalan Speaker dan kesemua Adun yang mula diterima Januari 2014. -Lizawati Madfa


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH