Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , ,

Rabu, 19 Mac 2014

‘Knights Templar’ Culik Budak untuk Jual Organ


Sekadar hiasan.
[HM] Michoacan (Mexico): Polis di negeri ini semalam mendakwa anggota kartel Knights Templar menculik kanak-kanak bagi tujuan mengambil dan menjual organ mereka. 

Setiausaha Keselamatan Awam Michoacan, Carlos Castellanos Becerra berkata, Manuel Plancarte Gaspar adalah sebahagian daripada rangkaian kartel penyeludupan organ.

Menurut Becerra, rangkaian itu menculik kanak-kanak dan membawa mereka ke sebuah kediaman yang dilengkapi peralatan perubatan bagi mengambil organ mereka.

“Kami mempunyai bukti yang menunjukkan cara mereka menjalankan kegiatan itu, termasuk cara mengenalpasti mangsa melalui ciri-ciri tertentu dan kemudian menculik mereka,” katanya.

Carlos berkata kes itu sudah berlarutan sejak beberapa tahun lalu tetapi dia tidak boleh mendedahkan butirannya kerana siasatan masih dijalankan.

Plancarte Gaspar, 34, ditahan bersama seorang lagi suspek minggu lalu. Menurut Becerra Plancarte adalah sepupu kepada pemimpin kanan Knights Templar, Enrique Plancarte Solis. 

Beberapa jam sebelum pengumuman itu dibuat, pemimpin satu kumpulan bersenjata tempatan yang ditubuhkan di Michoacan tahun lepas bagi mencabar penguasaan kartel memberitahu sebuah stesen radio, penduduk di situ tahu pembabitan kartel itu dalam sindiket penyeludupan organ. Mereka mendakwa berjaya menyelamat beberapa kanak-kanak ketika dibawa dalam peti sejuk yang diletakkan di dalam sebuah van. - AP/19/3/14


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH