Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Rabu, 12 Mac 2014

Anak Sanggup Kahwini Pemiutang Ayahnya, Apa Respons Lelaki Itu?Sekadar hiasan.
[HM] Riyadh: Seorang wanita menawarkan dirinya sebagai isteri pemiutang ayahnya yang berusia hampir 40 tahun lebih tua daripadanya.

Keputusan itu dibuat untuk mengelak ayahnya dipenjara kerana berhutang sebanyak SAR3 juta (RM2.6 juta) dengan lelaki itu. 

Akhbar Al Watan melaporkan, wanita berusia 20-an itu sanggup berbuat demikian selepas ayahnya ditahan dan berdepan hukuman penjara. 

“Wanita itu menghubungi pemiutang ayahnya dan menawarkan dirinya sebagai isteri dengan mas kahwin SAR3juta (RM2.6 juta).

“Lelaki itu bagaimanapun berkata dia jauh berusia daripadanya dan mempunyai tiga isteri. Wanita terbabit tetap bersedia mengahwininya.

“Mereka kemudian bersetuju berjumpa di rumah keluarga berkenaan, malah memanggil kadi untuk menyempurnakan majlis itu manakala lelaki terbabit datang bersama peguamnya,” lapor akhbar itu. 

Selepas sejam berbincang, pemiutang itu mengucapkan tahniah kepada ‘bakal isterinya’ atas keberaniannya namun berkata dia enggan mengahwini wanita berkenaan disebabkan jarak usia mereka. 

Menurutnya, dia mahu gadis itu mengahwini lelaki seusianya. 

“Dia kemudian menulis cek bernilai SAR300,000 (RM262,350) yang diberikan kepada gadis berkenaan sebagai hadiah perkahwinan untuk digunakan apabila dia berkahwin. 

“Dia menarik balik kes terhadap penghutangnya itu sebelum mendoakan Tuhan merahmati wanita itu,” katanya. - Agensi/12/13/14


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH