Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Rabu, 3 Disember 2014

Kopi ‘hari-hari mau’ Ada Ramuan Maut[Harian Metro] Gombak: Slogan ‘hari-hari mau’ digunakan cukup memikat namun produk kopi dengan jenama Harimau dan Singa yang cuba dipasarkan oleh sindiket haram dikesan dicampur adunan kimia pembunuh thiodimethylsildenafil.

Racun kimia itu dikesan sengaja dimasukkan secara rahsia ke dalam serbuk kopi berkenaan bertujuan bagi merangsang nafsu seks lelaki yang meminumnya.

Bagaimanapun risikan pegawai Bahagian Penguatkuasa Farmasi (BPF) Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berjaya mengesan penjualan produk kopi campuran itu yang disahkan boleh membawa maut.

Kegiatan mengilang kopi ‘maut’ itu bagaimanapun berjaya dibongkar sepasukan anggota BPF Selangor selepas menyerbu sebuah premis yang dijadikan kilang haram oleh sindiket itu di Selayang di sini.

Dalam serbuan jam 11 pagi semalam, pihak BPF melakukan serbuan dibantu anggota Jabatan Imigresen Selangor susulan maklumat premis itu turut dikendalikan tiga warga asing.

Sumber berkata, hasil serbuan mengejut itu, seramai tiga pekerja warga Indonesia yang tidak mempunyai permit kerja sah ditahan ketika sedang menjalankan kerja membungkus kopi itu.

“Hasil pemeriksaan lanjut menemui ribuan peket kopi cap Harimau dan Singa yang sudah siap dibungkus termasuk ada antaranya sedang digaul di dalam mesin khas.

“Berdasarkan soal siasat dilakukan, sindiket itu akan mencampurkan sebanyak 750 gram kimia perangsang seks haram thiodimethylsildenafil ke dalam setiap 100 kilogram serbuk kopi yang sudah diadun dengan campuran tepung susu,” katanya.

Menurutnya, kandungan kimia thiodimethylsildenafil di dalam kopi itu amat tinggi dan dianggap tidak munasabah.

“Tidak hairanlah sindiket itu didapati menjual kopi berkenaan pada harga semahal RM10 sepaket. Berdasarkan maklumat, produk kopi itu akan diedarkan terus ke pasaran sebalik siap dibungkus bagi mengelak serbuan oleh pihak berkuasa.

“Pemeriksaan lanjut di kilang itu turut menemui tong berisi serbuk thiodimethylsildenafil yang dipercayai diseludup dari luar negara. Kimia perangsang seks berbahaya itu boleh mencecah harga sehingga lebih RM10,000 bagi setiap sekilogram,” katanya.

Menurutnya, semua serbuk kimia thiodimethylsildenafil dan berpuluh ribu peket kopi harimau dan singa yang mahu diedarkan ke seluruh negara bernilai lebih RM50,000 kemudian dirampas. -3/12/14


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH