Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Khamis, 7 April 2016

Guan Eng: Saya Sedia Debat dengan Rahman Dahlan
Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng menyatakan kesediaannya untuk berdebat dengan Pengarah Strategik Komunikasi BN Datuk Seri Abdul Rahman Dahlan berhubung isu Taman Manggis.

Lim juga berkata beliau bersedia untuk melakukan debat tersebut di tempat terbuka.

Malah, beliau juga berharap agar debat itu juga akan dibuat secara langsung menerusi televisyen.

"Saya rela berdepan dengan menteri walaupun dia ada maklumat, saya tak ada. Tapi saya rela berdebat berdasarkan maklumat terakhir yang saya ada dari pihak berkenaan.

"Kalau mahu (ditayangkan di televisyen), di TV3 lebih baik. TV3 tiap-tiap malam hentam saya.

"Kami semua tak ada dokumen tapi berani berdepan kerana tak ada apa-ala nak disembunyikan," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media di lobi Parlimen hari ini.

Selain itu, Lim juga berkata, tarikh dan lokasi untuk debat berkenaan diserahkan kepada Ketua Whip DAP Anthony Loke.

Sementara itu, mengulas mengenai dakwaan menteri kesejahteraan bandar, perumahan dan kerajaan tempatan yang mengatakan Lim tidak tahu prosedur Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), beliau hanya memberi perbandingan dengan jual beli kereta.

"Kalau anda beli kereta bayar RM30,000, adakah anda bayar tapi tak tukar hak milik kereta? Kalau tak tukar ia bukan milik anda.

"Sama juga kalau pemilik saham masih dimiliki KLIDC (Kuala Lumpur International Dental Centre Sdn Bhd).

"Takkan syarikat yang dah bayar RM70.6 juta tak mahu cepat-cepat tukar nama milikan saham. Ini bukan RM70,000, ini RM70 juta. Bukan main-main punya jumlah," katanya lagi.- Malaysia Kini/7/4/2016


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH