Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Khamis, 7 April 2016

Setahun Kucing Tunggu Tuan Pulang
BELGOROD, RUSSIA: Seekor kucing yang duduk di tempat sama sejak setahun lalu setelah ditinggalkan pemiliknya menjadi viral di media sosial.

Gambar haiwan itu yang duduk di atas penutup lubang pembentungan di satu kawasan di Belgorod, Russia, pertama kali dirakam pada 2015.

Ia dilapor datang ke tempat yang sama setiap hari sejak ditinggalkan, seolah-olah menunggu tuannya.

Kisah kucing yang ditinggalkan itu dimuat naik ke Facebook oleh pengguna bernama Ostap Zadunayskiy.

Menurut lelaki berkenaan, dia mendapat tahu pemilik kucing terbabit pernah tinggal di kawasan berhampiran sebelum berpindah selepas menjual apartmentnya.

Menurut penduduk tempatan, mereka melihat kucing itu berlari mengejar tuannya apabila ditinggalkan.

Ia tunggu di tempat yang sama sejak itu.

“Inilah contoh kekejaman manusia dan kesetiaan haiwan sebenar,” kata Zadunayskiy.

Dia turut memuji tindakan penduduk tempatan yang memberi kucing itu makan setiap hari.

Ramai pengguna memetik kata-kata dari buku The Little Prince karya Antoine de Saint-Exupery, yang mengatakan: “Anda bertanggungjawab selamanya ke atas apa yang sudah anda jinakkan.”

Bagaimanapun, ramai juga yang curiga dengan cerita itu dan berpendapat kucing itu memang ada di situ kerana ia diberi makan setiap hari. - Agensi/7/4/2016

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH