Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Khamis, 7 April 2016

Pekerja Venezuela Kerja Empat Hari Bermula Minggu Ini
Pekerja di Venezuela akan mendapat cuti tambahan hujung minggu pada setiap Jumaat sehingga awal Jun ini sebagai langkah segera kerajaan menjimatkan kos elektrik, lapor agensi berita AFP.

Hujung minggu panjang itu bermula minggu ini dan dijadual berakhir pada 6 Jun ini.

Keputusan itu diumumkan oleh Presiden Venezuela Nicolas Maduro melalui satu ucapan yang disiarkan di televisyen.

“Pelan selama dua bulan ini akan membolehkan kita menempuh waktu paling sukar dan paling berisiko ini. Saya menyeru semua rakyat untuk menyokong pelan ini dengan penuh disiplin, penuh kesedaran dan kerjasama untuk menghadapi keadaan yang ekstrem ini,” kata Maduro.

Laporan media bagaimanapun tidak menyebut apakah penutupan setiap Jumaat itu turut dikenakan ke atas sekolah dan semua urusan pejabat.

Pengumuman itu bagaimanapun disambut dengan reaksi yang pelbagai termasuk dalam kalangan rakyat yang mempersoalkan apakah dengan tidak bekerja rakyat akan menjimatkan elektrik.

Pengumuman ini menyusul langkah Presiden Venezuela memberikan cuti panjang sempena Hari Paskah ketika negara itu berdepan dengan krisis bekalan tenaga.

Cuti Hari Paskah selama dua hari pada hujung bulan lepas dilanjutkan sehingga lima hari.
Venezuela berdepan dengan krisis bekalan elektrik selepas kadar air di semua 18 empangan janakuasa hidroelektrik surut teruk kerana musim kemarau. - Agensi/7/4/2016

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH