Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Khamis, 7 April 2016

Ketahui Tempoh 'Ideal' Untuk Memuaskan PasanganMUNGKIN anda tertanya-tanya, berapa lama masa ideal untuk pasangan ‘bertahan’ ketika melakukan hubungan intim dalam memastikan kedua pasangan tersebut ‘menikmati’ hubungan berkenaan?

Mungkin kebanyakan lelaki mahupun wanita, ‘jaminan’ kepuasan dalam menjalinkan hubungan seks adalah bergantung kepada sejauhmana pasangan itu mampu bertahan dan mengakhiri klimaks hubungan asmara itu.

Namun, kini anda akan dapat jawapannya.

Seorang saintis dari Universiti Quennsland, Dr Brendan Zietsch mendedahkan purata masa bagi pasangan untuk ‘menghabiskan’ hubungan asmara mereka adalah pada minit ke 5.4.

Memetik laporan portal Look UK, purata masa tersebut diperolehi selepas Dr Brendan menjalankan tinjauan terhadap 500 pasangan.

Pasangan terbabit dibekalkan dengan sebuah jam randik dan dikehendaki menekan butang sebaik sahaja menjalinkan hubungan intim dan perlu memberhentikan jam tersebut sejurus sahaja lelaki ‘menarik alat sulitnya’ atau menghentikan hubungan seks tersebut.

Kajian yang dijalankan mendapati hubungan seks antara pasangan berkenaan berlaku dari masa 33 saat hingga 44 minit, tetapi masa purata adalah pada minit ke 5. 4.

“Anda mungkin sedar ini boleh mempengaruhi suasana pasangan, dan mungkin tidak menggambarkan situasi sebenar (pasangan lain).

“Tetapi sains jarang sekali sempurna, dan ini hasil yang kami peroleh,” kata Dr Brendan dipetik laporan tersebut.- mD/7/4/2016

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH