Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Khamis, 23 Januari 2014

[Video] Cerita Sebenar Fasal Video Lelaki Tumbuk Polis


RAKAMAN video pada 2011 tersebar di media sosial.

Kes Tumbuk Polis Sudah ke Mahkamah

[HM] Kuala Lumpur: Satu rakaman video menunjukkan seorang lelaki dipercayai penceroboh sebuah kawasan ladang milik FELDA di Sabah menendang dan memaki hamun seorang anggota polis bantuan FELDA kini tersebar di media sosial.

Difahamkan, kejadian berkenaan berlaku pada 2011 bagaimanapun video berkenaan baru disebarkan semalam. 

Rakaman video durasi 2.12 minit itu menunjukkan seorang lelaki menaiki sebuah kenderaan pacuan empat roda memarahi beberapa anggota polis bantuan dalam satu kawasan ladang. 

Rakaman itu bermula ketika lelaki berkenaan mendakwa pondok miliknya dirobohkan, namun ia dinafikan anggota polis bantuan terbabit dan seterusnya bertanyakan bagaimana lelaki itu tahu perbuatan meroboh itu dilakukan pihaknya.

Lelaki terbabit kemudian mendakwa ada melihat kesan tapak kasut anggota polis bantuan di kawasan berkenaan sebelum anggota itu bertanyakan sekiranya ada bukti lain seperti cap jari mereka di kawasan itu.


Berang dengan jawapan diberikan anggota itu, lelaki terbabit turun daripada kenderaannya sebelum menendang dan menumbuk seorang daripada anggota berkenaan. 

Selepas itu , lelaki terbabit mengarahkan mereka untuk membuat laporan polis sebelum anggota itu memberitahu akan membawa perkara itu ke mahkamah. 

Selain itu, lelaki berkenaan bagai mencabar anggota berkenaan dengan mengarahnya untuk menumbuk mukanya, namun anggota berkenaan tidak melayan provokasi lelaki terbabit. 

“Kita jumpa di mahkamah. Ini bukan cara untuk menyelesaikan masalah. Kami cuma mahu berunding dan menjalankan tugas,” kata anggota itu. 

Meskipun anggota polis bantuan itu cuba diprovokasi namun dia tidak melawan. 
Ini menyebabkan lelaki itu seperti tidak berpuas hati dan cuba sekali lagi untuk menumbuk anggota berkenaan, namun diselamatkan anggota lain. 

“Kau tengok muka saya,” kata lelaki itu selepas anggota berkenaan tekad dengan keputusan untuk membawa kes itu ke mahkamah. 

Sementara itu, sumber polis yang mengesahkan rakaman video itu menyatakan kejadian itu berlaku di Lahad Datu, Sabah pada 2011 dan kes berkenaan sudah dibawa ke mahkamah. -  Fardy Bungga dan Kalidevi Mogan Kumarappa/23/1/14Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH