Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Ahad, 20 Julai 2014

MAS Keluar Senarai Penuh Penumpang MH17[The Malaysian Insider] Malaysia Airlines (MAS) hari ini mengeluarkan senarai penuh penumpang penerbangan MH17, dua hari selepas pesawat itu nahas di timur Ukraine.

Penumpang MH17 terdiri daripada warga Belanda (192), Malaysia (29, termasuk 15 anak kapal), Australia (27), Indonesia (12), United Kingdom (10), Germany (4), Belgium (4), Filipina (1), Kanada (1) dan New Zealand (1).

MAS juga mengeluarkan maklumat kargo MH17 semalam.

Dua ekor anjing peliharaan dan sembilan ekor burung termasuk empat ekor merpati antara yang terdapat dalam kargo.

Selain itu, terdapat barangan kurier termasuk peralatan helikopter, barangan horikultur, barangan perubatan, bunga palsu, produk kegunaan harian, penapis, tekstil serta mel pos.

Penerbangan MH17 merupakan tragedi kedua bagi MAS selepas penerbangan MH370 hilang pada Mac lalu.

Pesawat MH370 berlepas dari Kuala Lumpur ke Beijing dengan 227 penumpang dan 12 kru. MH370 dikatakan hilang di selatan Lautan Hindi.

Kedua-dua tragedi mengorbankan 537 nyawa.

Dalam kenyataan media hari ini, MAS berkata dalam tempoh 45 jam lepas, bersama beberapa kedutaan asing, melakukan segala usaha untuk menghubungi waris penumpang tetapi masih tidak dapat mengenal pasti banyak lagi keluarga terbabit.

Syarikat penerbangan itu merayu kepada anggota keluarga atau rakan mereka dalam pesawat MH17 menghubungi Pusat Sokongan Keluarga MAS di +603-78841234 (di Malaysia) atau mereka boleh hubungi nombor di bawah:

Netherlands (Pejabat MAS Amsterdam) - +31205216252

Australia (Pejabat MAS Sydney) - +61293643526

Indonesia (Pejabat MAS Jakarta) - +62215229705

New Zealand (Pejabat MAS Auckland) - +6493063930

United Kingdom (Pejabat MAS London) - +442073412060

Jerman (Pejabat MAS Frankfurt) - +496913871980

Filipina (Pejabat MAS Manila) - +6328891863 – 19 Julai, 2014.

-19/7/14


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH