Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , ,

Khamis, 3 Julai 2014

Serangan Seksual: Diplomat Diekstradisi Ke New Zealand - Wisma Putra[Mstar] PETALING JAYA: Malaysia akan mengekstradisi lelaki yang didakwa melakukan serangan seksual di New Zealand bagi menghadapi pertuduhan pecah rumah dan melakukan serangan dengan niat untuk merogol.

Wisma Putra dalam satu kenyataan pada Rabu berkata, Muhammad Rizalman, 38, bekas pegawai berpangkat Waran ll di Kementerian Pertahanan yang dihantar bertugas di Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Wellington, akan dihantar kembali untuk membantu siasatan kes tersebut.

Keputusan itu disampaikan oleh Menteri Luar Negeri, Datuk Seri Anifah Aman kepada rakan sejawatannya dari New Zealand Murray McCully pada petang Rabu.

"Kerajaan Malaysia berpendapat bahawa keputusan ini akan memberi peluang kepada Rizalman untuk bekerjasama dan sepenuhnya membantu pihak berkuasa New Zealand terhadap siasatan yang sedang dijalankan mengenai dakwaan yang terhadapnya.

"Malaysia mempunyai keyakinan yang penuh dalam sistem undang-undang New Zealand dan mempunyai keyakinan yang tinggi bahawa Rizalman akan diberi layanan yang adil di bawah undang-undang ini," menurut kenyataan itu, sambil menambah bantuan undang-undang akan disediakan oleh Kerajaan Malaysia kepada tertuduh jika perlu.

Rizalman ditahan pada 9 Mei lalu dan dibawa ke mahkamah pada hari berikutnya untuk didakwa kerana cuba melakukan pecah rumah dan serangan seksual terhadap seorang wanita.

Dia dikatakan mengikut wanita berkenaan yang dalam perjalanan pulang ke rumah di Brooklyn pada malam 9 Mei lalu.

Dia dihadapkan ke sebuah mahkamah New Zealand pada 10 Mei untuk menghadapi tuduhan pecah rumah dan melakukan serangan, tetapi telah dibawa pulang ke Malaysia kerana didakwa mempunyai kekebalan diplomatik. 

Perdana Menteri New Zealand John Key dilaporkan berkata bahawa "keutamaan" beliau adalah supaya tertuduh dibicarakan di bawah undang-undang. -2/7/14


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH