Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.





Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Rabu, 16 Julai 2014

Video Perempuan Mengamuk Kereta Kena Langgar Tersebar dan Dikeji Pengguna Media Sosial




[Astro Awani] KUALA LUMPUR: Video gelagat seorang perempuan yang mengamuk kerana keretanya dilanggar seorang lelaki berumur menjadi trending di media sosial hari ini.

Kejadian dikatakan dirakam di Kuantan bila kelihatan seorang perempuan mengamuk selepas keretanya dilanggar dari belakang.

Tindakannya yang mengamuk di tengah-tengah jalan raya mengundang komen negatif pengguna media sosial.

Antara amukan yang telah dilontarkan kepada lelaki yang melanggarnya termasuk “Ini kereta barulah bodoh!” sambil menghentak pengunci stereng ke atas kereta milik pelanggarnya.

Kata caci yang turut dilontarkan termasuk “I don’t care, pay me RM2000 now!”, “you very stupid!” dan kata cacian berbaur perkauman kedengaran di penghujung video tersebut.

Video yang dirakamkan itu telah dimuat naik di media sosial semalam.

Antara komen-komen pengguna Twitter termasuk,

Pelik betul cik kak ni mengamuk sbb kete calar sikit. Lagi pelik sebenarnya pakcik tu boleh bersabar dgn perempuan mcm tu.— Ratu Omplok (@fatehahnuraini)July 15, 2014

Mungkin harga lesen yang naik menjadi 2k dapat membendung gejala perempuan terlajak mengamuk kereta kena langgar.— Syafikah Kunhamoo (@Syfkh)July 15, 2014

Cilakak perempuan pakai tudung puasa puasa ni pergi mengamuk kat pakcik Cina. Apalah sangat Peugeot kau tu nak dibandingkan dengan respect.— GERRORA♡ (@FarahAuroraArfa)July 15, 2014

Aku dah tengok video perempuan mengamuk sebab kereta dia dilanggar di tempat parking. Real gile! Dia pegang kunci stereng sambil jerit.— zezett (@ro_zett)July 15, 2014

Perempuan yang mengamuk pasal kereta tu dia tahu tak cerita dia sedang merebak di twitter?— Kirana Awak (@ARJUNAmaiyo)July 15, 2014

baidapnya perempuan yang mengamuk kereta kena langgar ni— NFARHANA (@faridfarhana)July 15, 2014

Video perempuan mengamuk kereta kena langgar dah makin viral. Kena sikit je, marah macam orang takde agama.— taufiqahmad (@taufiqahmad_MY)July 15, 2014

Video perempuan mengamuk tu macam orang tak puasa. Hormat mana?— _tira (@atirawahid)July 15, 2014

Pada pandangan penulis, lelaki yang melanggar kereta perempuan itu adalah satu kemalangan yang tidak dapat dielakkan, namun tindakan perempuan itu menggunakan pengunci stereng untuk mengetuk kereta lelaki itu adalah satu perlakuan agresif di luar batas kemanusiaan. Ia sepatutnya tidak perlu berlaku. -16/7/14



P/s: Sudah beribu-ribu rakyat Malaysia memberikan komen tentang insiden yang melibatkan gadis ini dengan seorang warga emas. Komen-komen yang dilontarkan oleh mereka pun senada, iaitu mengutuk sikap biadap dan kurang ajar gadis itu ketika berhadapan dengan situasi tersebut.

Lebih malang, gadis itu bukan sahaja diaib, dikeji, dimaki, malah data peribadi, gambar, dan maklumat perniagaannya turut tersebar di internet. Sudah pasti gadis ini akan dilabel sebagai pembuli jalan raya paling glamour tahun 2014.

Sebelum menjadi lebih serius, gadis yang didakwa menggunakan nama timbangan Kiki Kamaruddin ini wajar memohon maaf kepada pak cik yang dimakinya dan menyelesaikan masalah itu secara baik atau melalui undang-undang.

Benarlah kata peribahasa "sebab mulut badan binasa".



Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.com







TERIMA KASIH