Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Khamis, 10 Julai 2014

[Video] Guru 'Kaki Gaduh' Dipindahkan ke PPD Temerloh[Utusan Malaysia] KUANTAN 9 Julai Seorang guru pendidikan khas Sekolah Kebangsaan (SK) Bandar Mentakab yang menjadi perhatian setelah video dia menengking murid serta guru besar tersebar di laman sosial, telah ditukar bermula hari ini ke Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Temerloh.

Pengarah Pendidikan negeri, Rosdi Ismail berkata, pertukaran itu dibuat bagi memastikan guru berkenaan berada jauh daripada murid kerana dibimbangi dia bertindak lebih agresif selepas ini.

"Melalui tindakan agresif guru ini termasuk menengking murid dan guru besar dalam video yang dapat kita saksikan telah tersebar itu, maka kita ambil keputusan untuk menukar guru ini ke PPD Temerloh.

"Kita hanya letak dia di sana tanpa jawatan dan terserah kepada PPD Temerloh untuk menentukannya, pihak PPD telah pun dimaklumkan dan mereka akur serta terima keputusan ini," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Video yang mula tersebar sejak 6 Julai lalu itu menjadi perhatian ramai pengguna laman sosial yang memberikan pelbagai reaksi terhadap kes tersebut.

Rosdi berkata, Jabatan Pendidikan negeri kini sedang menjalankan siasatan terperinci berhubung kes berkenaan sebelum sebarang tindakan diambil.

"Kita telah pun ke sekolah tempat guru itu mengajar, berjumpa dengan guru besar dan guru terbabit juga kita telah jumpa.

"Jadi, siasatan kini masih dijalankan dan sementara menunggu siasatan selesai, guru berkenaan akan berada di PPD Temerloh," katanya.

Menurut beliau, pihaknya memandang serius insiden tersebut dan amat kecewa selain terkejut dengan apa yang berlaku. -10/7/14
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH