Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Rabu, 11 Mac 2015

Dua Tahun 10 SuamiSekadar hiasan.
Teheran: Seorang wanita Iran didakwa atas tuduhan menipu selepas dia berkahwin dan bercerai dengan 10 lelaki dalam tempoh dua tahun.

Wanita berusia 20 tahun itu dipercayai menipu semua lelaki berkenaan semata-mata untuk mendapatkan wang melalui mas kahwin.

Mengikut undang-undang syariah Iran, pengantin perempuan menetapkan mas kahwin yang perlu dibayar pengantin lelaki selepas majlis perkahwinan yang biasanya dibayar menggunakan syiling emas.

Menurut laporan sebuah akhbar tempatan, wanita itu segera menuntut mas kahwin selepas berkahwin dan tidak pernah hidup seperti suami isteri.

Lelaki yang menjadi mangsa wanita itu terpaksa membayar mas kahwin berkenaan kerana tidak mahu menyalahi undang-undang.

Wanita itu yang mengaku tidak bersalah berkata, dia hanya menuntut syiling emas 100 hingga 110 keping sebagai mas kahwin.

Dalam setiap kes wanita itu memaksa semua suaminya untuk menceraikannya.

Wanita yang bercerai di Iran boleh memadamkan nama suami di kad pengenalan sekiranya dapat membuktikan dengan pengesahan doktor bahawa mereka masih dara.

Tertuduh dipercayai mengulangi langkah sama supaya dapat menutup kisah hidupnya daripada lelaki lain.

Penipuan wanita itu terbongkar selepas seorang pegawai di pejabat pendaftaran curiga selepas tertuduh terlalu kerap menukar kad pengenalan.

“Saya tidak lihat keperluan untuk saya menjawab semua soalan ini,” kata wanita itu di mahkamah.

Pihak pendakwa raya turut membawa semua 10 lelaki yang pernah berkahwin dengan wanita itu di mahkamah.

“Saya tidak bersalah kerana semua perkahwinan sah mengikut undang-undang.

“Semua bekas suami saya berkahwin atas kerelaan mereka sendiri dan kami berpisah kerana pelbagai alasan,” katanya. - AFP/Harian Metro/10/3/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH