Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Jumaat, 13 Mac 2015

Petisyen Bebaskan Anwar: White House Kecewa dengan Sistem Kehakiman Malaysia
KUALA LUMPUR: White House hari ini menyatakan kekesalannya terhadap sabitan liwat ke atas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menurutnya, sebelum ini ia telahpun melahirkan rasa kecewanya atas sabitan itu melalui kenyataan media dan komunikasi dengan kerajaan Malaysia dan akan terus berbuat demikian.

“Keputusan awal untuk mendakwa Anwar, tindakan untuk merayu keputusan tidak bersalah, dan membatalkan keputusan itu, menimbulkan beberapa kebimbangan yang serius tentang kedaulatan undang-undang dan keadilan sistem kehakiman di Malaysia.

“Kebimbangan ini diperhebatkan lagi dengan niat kerajaan untuk memperluaskan Akta Hasutan, yang dijanji akan dimansuhkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, tetapi digunakan untuk mendakwa pengkritik kerajaan,” kata White House dalam satu kenyataan media.

White House mengeluarkan kenyataan itu susulan petisyen membebaskan Anwar di laman webnya mencatatkan 113,844 tandatangan, melebihi sasaran 100,000.

Ia berkata Amerika Syarikat komited bekerjasama dalam menghadapi cabaran ekonomi dan keselamatan, namun akan terus menggesa Malaysia memohon melaksanakan kedaulatan undang-undang secara adil, telus dan tanpa penglibatan politik.

"Sejarah membuktikan negara-negara yang menegakkan hak asasi manusia bagi semua rakyat mereka - tanpa mengira fahaman politik, etnik, bangsa, agama, atau orientasi seksual mereka - akhirnya lebih makmur dan stabil,” katanya. - Astro Awani/13/3/15

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH