Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Khamis, 26 Mei 2016

AMANAH Kemuka Dua Nama Calon PRK kepada HARAPAN
Pengarah Komunikasi Parti Amanah Negara (AMANAH) Khalid Samad berkata parti itu telah mengemukakan dua nama calon untuk bertanding dalam pilihan raya kecil parlimen Sungai Besar dan Kuala Kangsar.

Bercakap kepada pemberita di parlimen hari ini, Khalid berkata dua nama berkenaan telah diserahkan ketika mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan (HARAPAN) yang diadakan hari ini.

Beliau juga memaklumkan Pakatan Harapan dijangka mengumumkan calon bagi dua kerusi itu selewatnya pada 1 Jun.

"Kita beri hujah kenapa perlu AMANAH jadi calon. Baru hari ni kita kemukakan nama calon.

"Apa yang kita kemukakan akan dikaji secara muktamad bersama nama calon yang kita kemukakan dan ia akan diumumkan pada 1 Jun.

"Selewatnya 1 Jun. Kita cadang dan dua-dua parti (PKR dan DAP) akan buat pertimbangan khusus oleh kerana PAS dan PKR ada dalam kerajaan negeri dan kena kaji sudut itu juga macam mana ia nak dilakukan," katanya.

Sementara itu ketika ditanya sama ada Datuk Seri Azmin Ali yang juga menteri besar Selangor akan menerima calon yang dikemukakan AMANAH, Khalid menyerahkan perkara itu kepada PKR.

Bagaimanapun, Khalid yang merupakan anggota parlimen Shah Alam itu positif bahawa senarai calon parti itu akan diterima dan pilihan raya kecil pada 18 Jun akan berdepan pertandingan tiga penjuru.

"Apa yang kita bentangkan tadi telah dibahas dan kita memahami masalah Selangor.

"Kita tak boleh tunggu dia (Azmin) balik sebab perkara untuk kemukakan calon ni tak memerlukan Azmin. Cuma untuk keputusan muktamad kita memerlukan dia.

"Dan memang akan jadi pertandingan tiga penjuru, insha Allah," katanya lagi.

Sebelum ini, PKR didakwa mengadakan rundingan bersama PAS dalam isu meletakkan calon di Parlimen Sungai Besar dan Kuala Kangsar.

Bagaimanapun, PAS berpendirian untuk tetap meletakkan calon mereka di dua kawasan tersebut memandangkan ia merupakan kerusi tradisi parti Islam berkenaan.

Sekiranya AMANAH bertanding, pilihan raya kecil Sungai Besar dan Kuala Kangsar akan menyaksikan pertandingan antara BN, AMANAH dan PAS. - Malaysia Kini/26/5/2016


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH