Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Sabtu, 21 April 2012

FUCKING!!!!
Penduduk di bandar FUCKING, Austria mahu nama bandar itu diubah. Mereka mahu nama bandar itu tukar kepada nama yang kurang "menonjol" bagi orang yang berbahasa Inggeris.

Pada hari Selasa lalu, penduduk mengundi untuk menukar nama bandar yang berusia 800 tahun itu kepada FUGGING.

Namun, nama tersebut telah pun diambil oleh bandar yang lain yang turut dinamai Fucking sebelum tahun 1836.

"Tiada siapa yang tahu sebab nama itu ditukar daripada Fucking kepada Fugging, tetapi Fugging ialah nama bandar kami sekarang. Kami berpendapat satu Fugging di Austria sudah cukup.

"Nama bandar kami mula disebut sebagai Fucking pada tahun 1195 dan hal ini telah dicatatkan dalam rekod biara tempatan," kata Datuk Bandar Fugging, Andreas Dockner kepada The Mirror.

Manakala Datuk Bandar Fucking, Franz Meindl pula berkata selain nama yang kontroversi, pekan kecil mereka dapat diibaratkan seperti  sebuah syurga.

"Tempat ini adalah kawasan desa yang indah, aman dan kami mempunyai sebuah masyarakat yang baik. Hanya nama pekan ini yang menyebabkan kami kadang kala berada dalam kesusahan."

Walaupun undian telah dibuat, belum ada kesimpulan tentang perubahan nama itu.

Oleh sebab namanya, papan tanda bandar tersebut kerap dicuri dan ada orang luar yang bergambar bogel di depan penduduk.

Pada tahun 1996, penduduk Fucking telah membuat undian untuk mengubah nama bandar itu tetapi mereka memutuskan untuk mengekalkan nama tersebut. -DCM/The Mirror. P/s:Teringat nama BATANG BERJUNTAI kini sudah ditukar kepada BESTARI JAYA

  1. Fullamak,, ada gak name gitu,, sian depa... :)

    gravatar Comment by Lite Zonker @ Sabtu, April 21, 2012 10:26:00 PTG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH