Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Isnin, 25 Ogos 2014

Dulu Kecoh Warga China dan India Hilang Entah di Mana dalam Malaysia, Sekarang Beri Visa Percuma 3 Bulan Pula!Visa Percuma 3 Bulan kepada Pelancong China

[Harian Metro] Kuala Kangsar: Jawatankuasa Kabinet Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan sudah membincangkan tawaran untuk memberikan kelulusan visa percuma selama tiga bulan kepada pelancong dari China dalam usaha menarik kedatangan mereka susulan kejadian kehilangan pesawat penerbangan MH370.

Ketua Pengarah Tourism Malaysia Datuk Mirza Mohammad Taiyab berkata, tawaran itu dibincangkan berikutan kebimbangan penurunan jumlah pelancong dari negara itu berikutan insiden terbabit dan penawaran itu dijangka mampu menarik pelancong dari China, sekali gus menjadi penyumbang kepada sektor ekonomi negara.

Menurutnya, walaupun insiden membabitkan penerbangan MAS itu dijangka memberikan impak kepada sektor pelancongan dari segi kedatangan pelancong dari China, ia kembali pulih selepas lawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ke negara itu, Mei lalu.

Katanya, berdasarkan statistik jumlah pelancong dari negara China yang direkodkan kementerian sehingga Mei lalu mencatatkan jumlah peratusan pelancong sebanyak 10.1 peratus, sekali gus mencapai sasaran ditetapkan kementerian.

“Kementerian menetapkan sasaran 9.9 peratus melalui rekod jumlah kedatangan pelancong dari China ialah 10.1 peratus,” katanya. -25/8/14

Ulasan dan berita berkaitan di sini, di sini

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH