Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Rabu, 27 Ogos 2014

Tinggalkan PAS Jika Tidak Setuju Bersama Pakatan Rakyat - Khalid Samad[The Malaysian Insider] Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad mengakui secara terbuka wujudnya puak dalam PAS yang tidak bersetuju PAS terus bersama Pakatan Rakyat. – Gambar fail The Malaysian Insider, 27 Ogos, 2014.Ahli-ahli PAS yang mahu parti Islam itu meninggalkan gabungan Pakatan Rakyat (PR), harus meninggalkan parti itu, kata Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad hari ini.

Khalid, yang merupakan seorang anggota Jawatankuasa Pusat PAS berkata, jika ahli-ahli parti berasa parti itu lebih baik tanpa PR, maka mereka harus meninggalkannya dan menyertai Umno.

"Apabila ahli ini pergi, barulah PAS akan dapat menjadi anggota yang efektif dalam PR," kata Khalid pada sidang akhbar di pusat perkhidmatannya di Shah Alam.

"Sudah tentu, dalam PAS ada berlaku perbezaan pendapat dan pandangan alternatif," katanya, mengakui ada puak dalam PAS yang tidak bersetuju dengan PR.

"Sebab itu saya katakan, mereka yang tidak bersetuju PAS tidak harus bersama dengan PR perlu meninggalkan parti dan pergi ke tempat lain." – LEE SHI-IAN/27 Ogos, 2014.

 1. Tuan

  Apa yang dikatakan oleh YB Khalid Samad adalah benar. Tetapi saya kurang bersetuju dengan cadangan beliau kerana ada cara yang lebih baik untuk menyelesaikan kemelut dalam PAS Iini.

  Kerjasama politik atau tahaluf siyasi PAS dengan Pakatan Rakyat dibuat setelah mendapat mandat semasa muktamar PAS. Keputusan ini dibuat melibatkan akar umbi PAS dari seluruh negara.

  Jadi jika PAS sekarang berada dipersimpangan didalam tahaluf siyasinya dengan Pakatan dan melihat bertahaluf siyasi dengan UMNO dan 13 lagi parti komponen BN yang lain yang terdiri dari 13 parti-parti bukan melayu dan bukan Islam ( parti kapir!) - adakan muktamar khas untuk membuat keputusan.

  Kedua pihak yang mahu bertahaluf siyasi dengan Pakatan dan pihak yang mahu bekerjasama dengan UMNO /BN boleh membentangkan hujah masing-masing untuk diputuskan oleh perwakilan di muktamar khas ini.

  Setelah muktamar membuat keputusan, semua pihak kena terima keputusan perwakilan. Jangan lagi bergerak dalam gelap untuk meneruskan agenda mereka setelah muktamar menolak cadangan mereka seperti yang dilakukan oleh tok lebai- tok lebai UG sekarang.

  Sebenarnya kemelut dan haru biru didalam PAS sekarang adalah angkara tok lebai-tok lebai UG yang masih bergerak dalam gelap di dalam PAS walaupun Muktamar di Ipoh pada tahun 2008 dulu menolak sebarang kerjasama dengan UMNO.

  Sejak dari itu mereka bergerak dalam gelap untuk menguasai jawatan-jawatan penting di dalam hiraki PAS seperti MSU, Dewan Ulamak dan AJK Pusat PAS.

  gravatar Comment by bat8 @ Rabu, Ogos 27, 2014 6:20:00 PTG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH