Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Selasa, 26 Ogos 2014

Khalid Nafi Penyelesaian Hutang Banknya Mencurigakan
[The Malaysian Insider] Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menafikan penyelesaian pinjaman peribadi RM66 juta Bank Islam‎ dilakukan dalam keadaan mencurigakan.

Khalid ketika menjelaskannya kepada kakitangan kerajaan Selangor berkata, semua penyelesaian tersebut dibuat dengan telus.

“Tiada apa-apa manfaat yang diberikan kepada sesiapa pun dalam penyelesaian tersebut.

“Saya sudah mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang terlibat.

“Saya rasa biarlah proses undang-undang berjalan untuk membersihkan nama baik saya,” katanya ketika berucap di Majlis Perhimpunan Bulanan Jabatan Kerajaan Negeri Selangor, Shah Alam hari ini.

Katanya, mana-mana pihak yang masih curiga boleh mengemukakan aduan kepada Bank Negara dan membuat semakan audit.

Khalid berkata, tindakannya mendiamkan diri tentang isu pinjaman Bank Islam kerana mahu menjaga kerahsiaan bank dan enggan melanggar undang-undang dibawah Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan 1989 (BAFIA).

Katanya, mana-mana pihak yang bekerja dalam industri pelaburan semestinya tahu bahawa rahsia bank tidak boleh diberikan kepada umum kerana ada undang-undang yang memberi kuasa kepada bank menangkap mereka yang mendedahkan rahsia.

“Jika simpan duit atau buat pinjaman dalam bank, ia mesti dirahsiakan kalau tidak akan menyusahkan orang yang simpan duit dalam bank,” katanya.

Katanya, tohmahan ini secara tidak langsung mencalarkan reputasi kerajaan negeri Selangor.

“Saya percaya kalangan penjawat awam turut mengikuti situasi perjalanan politik kerajaan negeri Selangor sejak beberapa bulan ini.

“Terlalu banyak tohmahan yang dilemparkan, termasuklah isu pinjaman peribadi saya.

“Walaupun saya tidak suka mencampuri urusan peribadi dengan kerja, tohmahan ke atas saya ini turut mencalar corak gerak kerja kerajaan Selangor,” katanya.

Isu pinjaman Bank Islam dijadikan peluru bagi PKR mendesak Khalid segera berundur daripada jawatan menteri besar dengan segera selepas tokoh korporat itu enggan menurut arahan parti supaya berbuat demikian.

Mahkamah Rayuan pada Mac 2010 memutuskan Khalid tidak perlu membayar RM66.67 juta kepada Bank Islam selepas mengenepikan rumusan penghakiman bank tersebut terhadapnya kerana gagal menyelesaikan kemudahan pinjaman Islam itu. – 25/8/14Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH