Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Selasa, 26 Ogos 2014

[Gambar] Bomba Potong "Cincin Besi" Tersangkut pada Kemaluan LelakiAhli Bomba sedang berusaha mengeluarkan cincin tersebut daripada kemaluan seorang lelaki di Kota Baharu. - Facebook/JBPM

[Astro Awani] KUALA LUMPUR: Jabatan Bomba dan Penyelamat Kota Bharu semalam berjaya membantu operasi memotong dan mengeluarkan alat berbentuk ‘cincin’ yang tersangkut di kemaluan seorang lelaki.

Dalam laman Facebook Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM), di mana gambar kejadian tersebut telah dikongsi, ia difahamkan empat anggota bomba telah hadir di Hospital Raja Perempuan Zainab II untuk membantu para doktor untuk mengeluarkan ‘cincin’ tersebut.

Ketua Balai Bomba Kota Bharu, Zaini Bidin berkata, ‘cincin’ itu merupakan sebuah ‘bearing’ alat ganti kenderaan.

Alat berbentuk cincin yang telah berjaya dipotong oleh pihak Bomba - Gambar JBPM

“Motif pemuda berumur 22 tahun itu menyarungkan cincin itu di kemaluannya tidak diketahui. Orang muda, kan,” kata Zaini apabila dihubungi Astro AWANI.

Zaini berkata, pada Ahad, doktor dari Hospital tersebut telah membuat panggilan ke Balai Bomba Kota Bharu untuk meminta pertolongan daripada jabatan itu untuk mengeluarkan ‘cincin’ terbabit.

“Doktor kepakarannya membedah orang, bukan alat seperti itu. Jadi, kami dipanggil untuk menolong.

“Kami mencuba sedaya upaya menggunakan alat tertentu dan kreativiti kami untuk mengeluarkan ‘cincin’ itu,” katanya.

Zaini berkata lelaki itu kini berada di bawah pengawasan pihak hospital. - T K Letchumy Tamboo/25/8/14

image (2)

Foto: Facebook/JBPM
Laporan di akhbar Kosmo:Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH