Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Ahad, 5 April 2015

Al Quran Laris di PerancisParis: Buku mengenai Islam dan kitab suci al-Quran laris di Perancis selepas serangan pengganas di Paris pada Januari lalu menimbulkan banyak persoalan terhadap agama Islam.

Sebuah majalah yang membincangkan mengenai kandungan al-Quran habis dijual dan kedai buku menjual lebih banyak buku mengenai Islam selepas serangan yang mengorbankan 17 nyawa itu.

“Semakin banyak persoalan bermain di fikiran rakyat Perancis dan mereka tidak berpuas hati dengan maklumat yang mereka peroleh dari media,” kata pengarah majalah Philosophie, Fabrice Gerschel.

Majalah Philosophie menerbitkan satu ruangan yang membincangkan kandungan al-Quran.

Kesatuan Penjual Buku Kebangsaan Perancis memberitahu jualan buku mengenai Islam meningkat tiga kali ganda pada suku tahun pertama tahun ini.

Pemilik rangkaian kedai buku La Procure, Mathilde Mahieux berkata, rakyat Perancis mahu memahami Islam dengan lebih baik berbanding laporan media mengenai kekejaman kumpulan militan Negara Islam.

“Rakyat kini lebih berfikiran terbuka,” ujarnya.

Seorang pemilik kedai buku di Nantes, Perancis barat, Yvon Gilabert berkata, ramai pelanggan datang ke kedainya untuk membeli salinan terjemahan al-Quran.

“Seorang wanita Katolik datang ke sini dan membeli terjemahan al-Quran kerana dia mahu mencari jawapan betulkah Islam itu agama yang ganas,” katanya.

Dalam serangan pada 7 Januari lalu, dua lelaki menyerang ibu pejabat majalah satira Charlie Hebdo menembak mati 11 mangsa dan mencederakan 11 yang lain.

Satu serangan di sebuah pasar raya Yahudi tidak lama selepas itu berkesudahan enam maut dan beberapa lagi cedera. - Harian Metro/5/4/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH