Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Rabu, 22 April 2015

Bantah PBS: Bekas Guru Dipecat Mengadu kepada Najib, Tun MGuru yang mengetuai gerakan membantah sistem dalam talian Penilaian Berasaskan Sekolah (PBS) yang bermasalah pada 2013 dan 2014, Mohd Nor Izzat Mohd Johari, dipecat daripada jawatannya.

Berdasarkan surat dihantar kepadanya Isnin lalu, guru pendidikan seni itu ditamatkan perkhidmatan serta-merta berkuatkuasa pada 31 Mac 2015.

Kini menganggur, Ketua Pemuda Umno cawangan Kelisa itu memberitahuMalaysiakini, dia sedang mempertimbangkan untuk menulis dua pucuk surat - masing-masing kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Saya sedang meneliti pilihan yang ada, iaitu meratu atau menulis surat untuk menyatakan kekesalan  kepada Najib dan Mahathir.

"Kita perlu akui perdana menteri mungkin tidak boleh berbuat apa-apa, tetapi saya akan menulis kepada beliau sebagai menghormati kedudukannya sebagai pemimpin," katanya.

Mohd Nor Izzat, 30, berkata dia juga mungkin menulis surat kepada Dr Mahathir untuk mendapatkan sokongan sebagai ahli Umno.

"Sebelum ini saya tidak mendedahkan hubungan saya dengan parti tetapi ini masa yang sesuai untuk melakukannya," kata Mohd Nor Izzat.

Dia adalah antara tiga guru yang ditukarkan oleh Kementerian Pelajaran ekoran pembabitan mereka kepada gerakan mendesak kerajaan mengatasi kekalutan sistem dalam talian PBS.

Antara rungutan guru ialah kesukaran mereka mengakses sistem itu dan terpaksa berjaga sehingga awal pagi untuk melakukannya.

Sistem itu juga didakwa sering tergendala memaksa guru menghabiskan masa berjam-jam hanya untuk memasukkan laporan keputusan pelajar. -Malaysia Kini/22/4/15

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH