Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Isnin, 20 April 2015

Pemilihan PAS: 'Tidak Hadi, kempen kotor ada'Jawatankuasa Pemilihan PAS menegaskan pemilihan parti itu kali ini dicemari kempen kotor, walaupun presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang menafikan perkara itu itu.

Malah, kata pengerusi jawatankuasa itu Asmuni Awi keadaan sekarang lebih kotor berbanding dua tahun lalu.


Malah, katanya, beliau sendiri turut menerima aduan dan risalah yang memburukkan pemimpin tertentu.

"(Pemilihan) yang lalu tak nampak pun (kempen kotor), tapi kali ini hebat sangat. Tak tahu kenapa berlaku.

"Mungkin presiden tak tahu sebab dia tak ada maklumat.

"Tetapi orang mengadu pada saya dan risalah (memburukkan pimpinan) pun saya dapat sendiri ," katanya kepada Malaysiakiniselepas sidang medianya di ibu pejabat PAS hari ini.

Hadi sebelum ini menyangkal dakwaan pemilihan parti dicemari kempen kotor dengan mengatakan sesiapa yang buat "kotor" tidak akan dipilih.

Dalam sidang media itu juga, Asmuni menjelaskan beliau turut menerima risalah yang dipos terus ke rumahnya.

Sehubungan itu, beliau berkata, perkara itu juga telah dibawa ke Lembaga Disiplin untuk tindakan selanjutnya.

"Saya terima pelbagai risalah sama ada secara pos atau pelbagai cara yang lain. Peti surat rumah saya (ada risalah), tak tahu siapa hantar.

Adu Lembaga Displin

"Kami ambil maklum dan panjangkan pada Lembaga Disiplin dan harap akan ambil tindakan supaya sama-sama mencegah perkara seperti ini. Ia lebih kepada serangan peribadi," katanya lagi.

Bagaimanapun, apa yang menjadi kebimbangan apabila dikhuatiri serangan yang bersifat peribadi di media sosial dan risalah itu dibuat oleh mereka yang ingin mengambil kesempatan terhadap PAS.

Malah, yang lebih membimbangkan, katanya, apabila kempen memburukkan pimpinan itu berlanjutan selepas muktamar.


"Tak pasti siapa punya kerja. Adakah dibuat oleh ahli PAS atau pihak yang nak menangguk di air keruh.

"Saya bimbang lepas muktamar ini akan ada pelbagai info yang diberi kepada Pusat, cawangan dan Dewan. Ini akan beri kesan tak baik pada parti. 

"Imej parti akan terjejas. Ini parti Islam jadi etika Islam itu kena ada," katanya lagi.

Sementara itu, Asmuni berkata jawatankuasa pemilihannya telah menerima sebanyak lima laporan berhubung kesilapan teknikal berkaitan perjalanan pemilihan di peringkat kawasan.

"Setakat ini pihak jawatankuasa secara rasmi dah terima dua laporan dan tiga laporan lagi Insya-Allah akan disampaikan kepada kami," katanya.

Asmuni turut mengingatkan, semua kertas pencalonan perlu dihantar selewatnya pada 30 April depan jam 11.59 malam. -Malaysia Kini/20/4/15

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH