Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Ahad, 5 April 2015

Unik, Iklan Pujuk Kekasih
Beijing Seorang ahli perniagaan menempah iklan di sebuah akhbar arus perdana di sini semata-mata untuk meminta maaf daripada kekasihnya.

Lelaki yang dikenali sebagai Scott Xu itu menempah empat muka surat iklan di akhbar Beijing Youth Daily pada keluaran Khamis lalu.

Pada muka surat pertama memaparkan gambar lelaki itu bersama kekasihnya dan pada muka surat kedua menyiarkan sepucuk surat permohonan maaf yang ditulis dalam bahasa Inggeris.

Antara kandungan surat itu: “Kepada Xuan, hari ini mungkin hari yang biasa, tetapi sangat bermakna untuk kita. Saya memohon maaf kerana sering menyakiti kamu dan saya yang akhirnya terluka.

“Saya mahu kamu tahu bahawa kamu sangat penting dalam hidup saya dan saya sangat mencintai kamu. Tiada siapa yang boleh memberikan cinta seperti kamu yang sangat unik dan istimewa,” katanya.

Untuk dua muka surat seterusnya, Xu hanya menulis beberapa patah perkataan kepada kekasihnya.

Pada muka surat ketiga hanya tertera mesej: Saya membiarkan muka surat ini kosong” dan di muka surat terakhir “Kerana saya tidak tahu untuk menulis apa lagi”.

Menurut wakil Xu, ahli perniagaan itu membelanjakan 600,000 yuan (RM353,907) untuk menempah iklan berkenaan.

Ahli perniagaan itu dilaporkan mahu memujuk kekasihnya selepas mereka bertengkar baru-baru ini.

Difahamkan, pasangan itu baru bercinta selama tiga bulan. -Harian Metro/5/4/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH