Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Sabtu, 18 April 2015

Makan Sepinggan Sejak Bernikah 26 Tahun LaluJakarta: Walau sudah beranak dua, sepasang suami isteri Sugiman dan Yati yang sudah 26 tahun berkahwin berkata, mereka hingga kini masih makan sepinggan.

Menurut Yati, dia dan suaminya mula berbuat demikian pada hari perkahwinan mereka di depan tetamu pada 1986.

“Dan hingga hari ini, setiap hari, kami tetap makan sepinggan. Kadang kala kami menyuap satu sama lain. Tidak kiralah di mana, di rumah mahupun di kedai,” kata wanita itu ketika ditemui makan bersama suaminya di sebuah kedai di Jakarta Barat, tempat dia berniaga baru-baru ini.

Menurutnya, dia tidak kekok atau malu berbuat demikian walaupun kadang kala diketawakan oleh kedua-dua anak mereka yang sudah dewasa.

“Ia menjadikan kasih sayang antara kami bertambah erat dari sehari ke sehari.

Menurut Sugiman, setiap hari, setidak-tidaknya sekali mereka akan meluangkan waktu makan sepinggan bersama. Ketika ini, kami berbuat demikian sebelah malam, selepas berniaga.

Yati berkata, suaminya sering tidak dapat menghabiskan makanan jika makan seorang diri.

“Dia lebih berselera jika saya juga makan bersama-samanya. Kadang kala saya terpaksa menyuapnya. Dia juga menyuap saya,” kata wanita itu.

Dia juga berkata, mereka tetap akan makan sepinggan walaupun ketika bergaduh dan bermasam muka.

“Memang sudah menjadi lumrah dalam kehidupan rumah tangga, ada kalanya kami bergaduh. Kadang kala sampai seminggu tak bercakap. Tetapi kami tetap makan sepinggan,” kata Yati sambil ketawa. - Agensi/Harian Metro/18/4/15

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH