Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Sabtu, 27 Julai 2013

Polis Terima 18 Laporan Isu Makan dalam Bilik Mandi dan Persalinan, MIC Timbang Dedah Nombor Ganggu Pengadu[Bernama] Polis menerima 18 laporan daripada ibu bapa, orang awam dan juga guru serta kakitangan sekolah yang tidak berpuas hati mengenai isu penggunaan bilik persalinan sebagai tempat makan di sebuah sekolah di Sungai Buloh, Selasa lepas.

Ketua Polis Daerah Sungai Buloh, Supt Junaidi Bujang berkata kebanyakan laporan yang diterima menyatakan tindakan Guru Besar Sekolah Kebangsaan Seri Pristana, Saujana Utama yang telah menempatkan pelajar bukan Islam makan di dalam bilik persalinan sekolah itu, adalah salah. 

Ini termasuk dua laporan polis iaitu seorong daripada guru sekolah itu, dan satu lagi daripada kerani sekolah, katanya kepada Bernama semalam.

Beliau berkata tiga laporan dibuat pada hari kejadian, 10 laporan pada keesokan harinya, empat dibuat semalam dan satu semalam di Balai Polis Saujana Utama.

Junaidi berkata laporan itu diklasifikasikan sebagai laporan intimidasi, dan pihaknya sedang menjalankan siasatan.

Sebelum ini, akhbar melaporkan bilik persalinan di sekolah itu digunakan sebagai kantin sementara bagi 28 pelajar bukan Islam sepanjang Ramadan ini.

Pada Rabu lepas, Guru Besar sekolah berkenaan, Mohd Nasir Mohd Noor, 57, turut membuat laporan polis selepas menerima ugutan bunuh berikutan isu tersebut.


Berkaitan:

MIC Timbang Dedah Pengganggu Ibu Pemberi Maklumat

[MK] Pengarah strategik MIC, S Vell Paari merancang untuk mendedahkan nombor telefon mereka yang mengancam pemberi maklumat isu bilik persalinan dijadikan kantin di SK Seri Pristana di Sungai Buloh.

Katanya, beliau sedang memikirkan untuk menyiarkan nombor telefon tersebut dalam akhbar Tamil Nesan.

Menurut Vell Paari, beliau telah bercakap dengan pemberi maklumat itu, Guneswari Kelly - ibu kepada salah seorang pelajar di SK Seri Pristana.

Katanya, beliau telah meminta Guneswari menyerahkan kepadanya nombor telefon mereka yang mengancamnya.

"Saya juga memberitahu beliau bahawa jika anaknya terus diganggu oleh guru-guru, saya sendiri akan pergi ke sekolah dan berjumpa dengan mereka," katanya.

Foto dipaparkan di FB

Vell Paari melahirkan rasa kesalnya bahawa kejadian diskriminasi seperti itu berlaku di sekolah.

"Ia menyedihkan... guru-guru sepatutnya menjaga murid-murid. Kementerian Pelajaran dan polis perlu menyiasat aduan Guneswari," katanya.

Semalam, Guneswari yang memuat-naik gambar murid bukan Islam di SK Seri Pristana makan di bilik persalinan, mengadu menerima panggilan mengancam.Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH