Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , , ,

Selasa, 16 Julai 2013

Pasangan Alvin dan Vivian Pernah Kempen untuk BN Sebelum PRU13


Pasangan ini menulis "Remember to vote for BN! 记得投国阵哦! Ingat, undilah BN!" dan "Alvian & Vivian Sokong Najib Gor 100%" dalam satu kiriman sebelum PRU13 yang lalu.
Kebanyakan blog mesra UMNO mengaitkan Alvin dan Vivian dengan DAP atau Pakatan Rakyat. Hujah dan sandaran mereka berdasarkan gambar Vivian dengan Nurul Izzah yang tersebar di media sosial sebelum PRU13 dahulu. 

Namun begitu, banyak yang tidak sedar atau pura-pura tidak sedar bahawa pasangan ini pernah mengirimkan gambar yang menunjukkan sokongan mereka kepada BN di media sosial. Cuba lihat gambar di atas. Dalam satu kiriman, pasangan ini menulis "Remember to vote for BN! 记得投国阵哦! Ingat, undilah BN!" dan "Alvian & Vivian Sokong Najib Gor 100%"Setahu TM, pasangan ini tidak pernah mengepos apa-apa kiriman yang menguntungkan DAP ataupun PR.

Walaupun Vivian pernah dikritik kerana bergambar seolah-olah berbogel sambil memegang bendera dacing, namun hal tersebut dinafikan oleh pasangan itu yang mendakwa Vivian memakai pakaian di balik bendera itu. Kes itu senyap begitu sahaja. Tiada kekecohan seperti yang berlaku pada hari ini. Adakah kiriman gambar pasangan tersebut seperti di atas menguntungkan BN semasa PRU13 dahulu? Jika kiriman pasangan itu menghina BN, mengapa senyap sunyi sehingga kini?

Hari ini, pasangan Alvin dan Vivian dikecam hebat oleh pelbagai lapisan masyarakat kerana mengepos gambar yang didakwa oleh banyak pihak menghina kesucian Ramadan dan umat Islam. Hal ini sedang disiasat oleh pihak berkuasa.- DCM

Berita berkaitan dengan dakwaan pasangan ini menghina Ramadan:
P/s: Dalam kemaruk kita marahkan pasangan Alvin dan Vivian, ketahuilah kini sudah ada Bah Kut Teh halal. Baca di sini.
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH