Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Khamis, 25 Julai 2013

[Video] Ibu Bapa Dakwa Pihak Sekolah dan Wakil Timbalan Menteri Tidak Becakap Benar dalam Isu Makan di Bilik MANDIDengar dan nilai sendiri.

Sebelum menonton video di bawah ini, perhatikan isu tarikh pelajar mula makan di bilik mandi dan persalinan seperti yang didakwa oleh pihak sekolah/kementerian dalam media. Perhatikan juga dakwaan pengubahsuaian kantin yang dicanangkan kepada media sebelum ini yang kononnya menjadi alasan kantin ditutup.

Fikirkan juga dakwaan-dakwaan lain yang menyokong tindakan pihak sekolah mengarahkan pelajar bukan Islam makan di bilik mandi dan persalinan.Off HD untuk menonton video dengan lebih lancar.

Berdasarkan penjelasan video di atas, ibu bapa mendakwa anak mereka mula makan di bilik itu mulai bulan Ramadan, bukan sejak bulan Mac seperti yang didakwa oleh pihak sekolah/kementerian. Wakil ibu bapa juga mendakwa tiada pengubahsuaian dijalankan di kantin sekolah. Pihak sekolah hanya menukar cermin pintu yang menurut mereka boleh dibuat dalam masa yang singkat (dalam beberapa jam).

Persoalannya, siapa yang bercakap benar?

Berdasarkan pemerhatian dan maklumat yang diperoleh, wakil ibu bapa berpendapat seolah-olah ada cover up dalam isu ini. Oleh itu, mereka akan membuat satu laporan polis berkaitan dengan kejadian ini. Sebagai rakyat Malaysia, kita berharap agar siasatan dapat dijalankan dengan adil dan saksama tanpa sebarang prejudis. Selain laporan polis, mereka juga meminta pihak kementerian mengambil tindakan tegas terhadap guru besar sekolah tersebut.

Seperti ditegaskan sebelum ini, soal pelajar bukan Islam diarah makan di bilik mandi dan persalinan bukan soal politik, bukan soal kaum atau agama, tetapi soal keadilan/kesaksamaan dan tempat yang sesuai untuk anak-anak makan dan berehat.

Seperti yang ditulis sebelum ini, jika tiada alasan yang kukuh, tindakan pihak sekolah mencemarkan imej Islam, martabat kementerian, dan memburukkan persepsi masyarakat bukan Melayu terhadap sekolah kebangsaan.-DCM


P/s: Dengar cerita guru besar sekolah telah membuat laporan polis mendakwa dirinya difitnah. Bagus. Biar polis menyiasat kes ini dengan adil.


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH